OTVORIO DUŠU

Alen Nižetić o kolegi s estrade: ‘On je neprijatelj na terenu. Nova pjesma? Morat ću sad, inače ću platiti penale‘

Otkrio je za čime žali u karijeri, ali i da će do kraja godine izaći njegova nova pjesma

Alen Nižetić

 Josko Ponos/Cropix

Gost Special Happy Showa bio je tekstopisac i pjevač – Alen Nižetić. Inspiracija su mu ljubav i Dalmacija, karijeru je počeo u Tutti Frutti Bandu s kojim je snimio i neslužbenu himnu Hajduka – Dalmacijo. Malo je nedostajalo da postane profesionalni nogometaš, iako mu to nije pošlo za rukom slušateljima Happy FM-a je otkrio da "na balun" rado zaigra s kolegom Draženom Zečićem.

Otkrio je za čime žali u karijeri, ali i da će do kraja godine izaći njegova nova pjesma jer, kako je kazao, izdavač mu je dao ultimatum da mora biti do kraja godine. Svoj privatni život je uvijek uspješno skrivao od očiju javnosti, već s 21 godinu je postao otac, obitelj mu je uvijek bila na prvom mjestu, a radi nje je Nižetić napravio i pauzu u karijeri.

image

Alen Nižetić

Happy Fm/

"Nije to nikome teško tko to zaista želi. Ovo je moja ljubav, ali neke stvari se moraju presjeći i mora se znati gdje je granica, meni je obitelj uvijek bila najvažnija. Jedina stvar zbog koje mi je možda malo žao je jer sam napravio pauzu od sedam godina, gdje nisam ništa snimao, ništa nisam izdavao, nisam se pojavljivao u medijima. Moj stariji sin je bio u pubertetu, htio sam biti tata, biti kući da ne bi to pošlo nekim krivim putem. Te dvije, tri godine, koje sam planirao, su se protegnule na sedam godina, ali mislim da čovjek ako želi sačuvati može, samo mora poslagati prioritete i odabrati što mu je najvažnije", kazao je pjevač.

image

Alen Nižetić

Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Slušateljima je otkrio i kako nikada neće prežaliti nesuđeni duet s Oliverom Dragojevićem. "Imao sam želju s pokojnim Oliverom snimiti duet, čak smo bili u kontaktu godinu dana prije, imao sam čak i pjesmu, on je rekao da napravim neke preinake, skoro smo se i dogovorili, nažalost eto, život je tako odlučio, to će mi uvijek biti žao dok sam živ", rekao je Nižetić pa dodao da je pjesma ostala spremljena, ali da misli da je neće nikada snimiti.

Osvrnuo se i na aktualnosti te komentirao susjede koji pune naše najveće dvorane i Arene. "Ja sam uvijek bio pobornik one da se o ukusima ne raspravlja, ako ljudi to vole - zašto ne? Stvarno puniti tako i dvorane i Arene je rijetkost, mislim da se to nikada nije dogodilo na ovim prostorima", objasnio je pa istaknuo kako on takvu vrstu glazbe ne sluša, ali poštuje.

image

Alen Nižetić

Srdjan Vrancic/Cropix

Zatim je to usporedio s početcima svoje karijere. "Kada sam ja počeo samostalnu karijeru onda smo mi Hrvati jako puno svirali po Sloveniji, onda su slovenski izvođači uvijek na nas, ono što se kaže – puhali, zašto hrvatski izvođači imaju toliko posla u Sloveniji, sada se to isto počelo događati nama, tako da nije to ništa neobično", zaključio je.

S obzirom na to da Happy FM s Draženom Zečićem 26.10. priprema spektakl u Areni, voditelj Elvis Mehičić upitao je Nižetića kakav je Zečić privatno, ali i kao kolega? "Zeko je prijatelj privatno, a neprijatelj na nogometnom terenu. On je jedan od rijetkih s estrade s kojim se ja vidim kada mogu, na kavi ili nekom događanju, drago mi je zbog njega i toga što će napokon napraviti Arenu, ne sumnjam da će biti puna", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:50