‘FEELS LIKE HOME‘

Amerikanka napisala prvu country pjesmu o Hrvatskoj: ‘Dolazak ovdje je blagoslov mog života‘

S pisanjem pjesme Ashley Colburn pomogla je majka, ali i jedan naš poznati pjevač...
 Duje Klaric/CROPIX

Ashley Colburn u svom novom country hitu “Feels Like Home” pjeva o Hrvatskoj. Dok je cijeli svijet bio u lockdownu, kreativnost se rasplamsala u obitelji Colburn.

Kad je u showu "Zvijezde pjevaju" trebala otpjevati country pjesmu, Ashley je shvatila da Hrvatska ne nudi takve skladbe kao Amerika. Ashley i njena majka Karen odlučile su da je vrijeme da napišu country pjesmu o Hrvatskoj.

image
Privatna arhiva

Karenine vješte ruke na klaviru, u kombinaciji s Ashleyinim talentom za pjevanje, dovele su do pjesme “Feels like Home” koja opisuje ljubav koju Ashley osjeća prema Hrvatskoj.

Nedugo nakon što je skladana, pjesma “Feels Like Home” poslana je u Nashville, a producirao ju je Dave Bechtel. Bechtel je veliki ljubitelj Hrvatske i ponosan je što je mogao biti dio ove pjesme. U produkciju je uključio glazbenike koji su dobitnici prestižne nagrade Grammy, a pjesma je prvi put izvedena u rujnu, na koncertu u Slavonskom Brodu.

Glazbeni video snimljen je u Dalmaciji kako bi se dočarale sve ljepote i naširoko poznati opušteni, hrvatski način života. Colburn se uvijek osjećala prihvaćenom i voljenom u Hrvatskoj, pa nadodaje: "Stvarno se ovdje osjećam kao kod kuće i smatram dolazak u Hrvatsku blagoslovom života. Ponosna sam što mogu pjevati o zemlji koju toliko volim.”

image
Duje Klaric/CROPIX

Colburn je dva puta dobila prestižnu nagradu Emmy. Prvi put nagrada je bila za dokumentarac koji ju je i doveo u Lijepu Našu - “WOW Croatia”.

Nakon bezbroj dolazaka i mnoštvo snimljenih dokumentaraca, Colburn je odlučila preseliti u Istru i zvati Hrvatsku svojim domom. Njeni promotivni filmovi Hrvatske, prikazani su u 500 milijuna domova širom svijeta.

image
Alen Tklalčec

Pojavljivanje u showu “Zvijezde Pjevaju” s Bojanom Jambrošićem otvorilo je bezbrojne mogućnosti za ovu turističku novinarku, a nakon završetka showa, par je izbacio prvi duet “Zadnja stanica”. Bojan kontinuirano pomaže Ashley u njenom novootkrivenom hobiju i gostuje u njenom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:33