GASTRO SERIJAL

ANA VUČAK VELJAČA VODIT ĆE KULINARSKI SHOW PO UZORU NA JAIMEA OLIVERA Kuharski reality serijal emitirat će se od jeseni na Drugom programu HTV-a

Kulinarske emisije popularne su u Hrvatskoj, što dokazuje i podatak da se za audiciju organiziranu za serijal “Kuhan i pečen” prijavilo više od 100 kandidata
 Tomislav Krišto / CROPIX

Koliko su u Hrvatskoj omiljeni televizijski kulinarski showovi pokazuje i to što se i prije početka snimanja više od sto kandidata prijavilo za sudjelovanje u novom HRT-ovu kulinarskom showu “Kuhan i pečen”, koji će krenuti u sklopu jesenske televizijske sheme.

Reality

Kuharski reality serijal emitirat će se od jeseni u poslijepodnevnom terminu na Drugom programu HTV-a.

Kako neslužbeno doznajemo, voditeljica ovog televizijskog formata bit će Ana Vučak Veljača. Zagrebačka glumica televizijskoj publici poznata je po ulogama u serijama “Kud puklo da puklo”, “Crno-bijeli svijet” i “Prava žena”, mnogi je pamte i kao voditeljicu HTV-ove emisije “Parlaonica”, dok je ljubitelji kazališta znaju po predstavama u Gradskom kazalištu Trešnja čija je članica već nekoliko godina.

Projekt

- U slobodno vrijeme, kada ga imam, volim sjesti na duge kave s prijateljicama i razglabati o životu, odnosima i idejama za neke nove projekte. Najčešće i najdraže provodim ga u društvu supruga Ivana, gledajući filmove, kuhajući... - rekla je nedavno Ana za Slobodnu Dalmaciju, pa nema sumnje da će možda pokojim kuharskim savjetom moći pomoći natjecateljima showa “Kuhan i pečen” koji se temelji na izvornom formatu što ga je osmislio Fresh One Productions Jamieja Olivera, a distribuira ga BBC Studios.

U emisiji, koju će uređivati Mirna Dvorščak i Andrijana Škorput, sudjeluju kuhari amateri, odnosno ljudi koji svakodnevno kuhaju, znaju kuhati, vole hranu i eksperimentiranje namirnicama i različitim kulinarskim tehnikama.

Kandidati ne smiju biti profesionalni kuhari, a ni zarađivati od kuhanja, a m oraju imati brzinu i kreativnost.

U natjecanju će im pomagati vrsni chefovi.

Cilj je emisije razriješiti svakodnevnu dilemu onih koji žive užurbanim životom: što skuhati kad nemamo puno vremena i kako kombinirati namirnice koje već imamo u smočnici i frižideru. Ova BBC-jeva licenca prvo je kuharsko natjecanje izišlo iz kuće Jamie Oliver Productions, a svi koji misle da mogu brzo, maštovito i dobro kuhati mogu se prijaviti za emisiju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prema pravilima, u svakoj od prve četiri epizode showa “Kuhan i pečen” natjecat će se po četiri kandidata kojima će pomagati domaći celebrity chefovi.

Četiri pobjednika svake epizode idu u polufinala, a veliki finalist, pobjednik showa, znat će se u 21. epizodi. Snimanje počinje u lipnju, a show na televizijske ekrane stiže u rujnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:09