VJEČNA ELEGANCIJA

Anita Dujić izbacila novu kolekciju nakita: ‘Često sam sama s malenom, ali sve stižem, ne kukam‘

Poduzetnica i manekenka otkrila nam je svoju tajnu uspješnog braka, kako balansira posao i majčinstvo te što ju inspirira
Anita Dujić, nova kolekcija brenda Juno studio
 Rajna Raguž

Anita Dujić Broadfoot (36) ljubav s dugogodišnjim partnerom Duncanom Broadfootom, s kojim ima dvogodišnju kćer Lily, krajem prošle godine okrunila je brakom. U obiteljskoj idili bivša manekenka radila je punom parom pa je upravo predstavila novu Juno kolekciju nakita.

Naša poduzetnica i nekadašnja manekenka nije dala da ju izazovna 2020. svlada.

image
Rajna Raguž

Na dan kada je petrinjsko područje pogodio najrazorniji potres, ona je škotskom filmašu Duncanu u Ujedinjenom Kraljevstvu rekla sudbonosno 'da'. Par se s kćerkicom Lily ipak nastanio u Zagrebu, no zbog posla i obitelji u Glasgowu, njezin suprug često putuje. Unatoč tom izazovu, Dujić zna što je potrebno za uspješan brak.

- Ljubav i razumijevanje te, naravno, puno ljubavi i poštovanja - odgovara.

image
Rajna Raguž

Zbog odsustva supruga, Anita malokad ima vremena za sebe pa ga treba dobro rasporediti.

- Većinu vremena sam sama s malenom i zna biti teško, ali uz dobru organizaciju sve se može. Nemam vremena za kukanje - priznaje Dujić za Jutarnji koja se prije poduzetničke karijere okušala i u glumačkim vodama, u seriji ''Pod sretnom zvijezdom''.

Osim na obiteljskom, ona je proteklih godina uspješna i na poslovnom planu. Petu godišnjicu postojanja Juno studija, njezinog brenda nakita, obogatila je novim kreacijama. Kako kaže, one se razlikuju po tome što je sada po prvi put radila s tirkizom, poludragim kamenom od plave do zelene boje te koraljima zbog kojih njena kolekcija ima poseban šarm.

image
Rajna Raguž

- Ali isto je tako kolekcija klasična, vječna... Svakom novom kolekcijom zapravo nadopunim staru - dodaje.

image
Rajna Raguž

Nove kreacije su, stoga, bezvremenske te, otkriva nam, ne poznaju ni trendove niti godine.

image
Rajna Raguž

Na pitanje što ju je inspiriralo, Dujić nam jednostavno odgovara:

- Ljeto, more, žena... uvijek žena i njen tempo, stil, navike... Volim nakit ukomponirati u svakodnevni život; da on bude dodatak koji se diskretno primjećuje i naglašava stil - ističe.

image
Rajna Raguž

Otkriva pritom da iza njene nove kolekcije ne stoji stručni tim, no da zbog manjka vremena katkada ipak zatraži pomoć.

image
Rajna Raguž

- Ja sam 'one man show', tako da većinu toga radim sama i znam točno što želim, iako puno toga nastaje u hodu. Imam svoje suradnike s kojima radim godinama i koji mi pomažu u izradi. Bez pomoći ne bih mogla niti stizala sve - objašnjava.

image
Rajna Raguž

Dašak vedrine koja je utkana u Juno ovjekovječila je Rajna Raguž, fotografkinja koja je od izbora ljepote 2001. godine javnosti poznata kao najmlađa Miss Hrvatske. Pred Rajninim objektivom u ulozi modela zablistala je sama Anita, a svojim kreacijama, kaže, ne cilja na inozemno tržište.

image
Rajna Raguž

- Trenutno sam fokusirana na Hrvatsku i regiju, ali nakit dosta često znamo slati u inozemstvo. To je nakit koji je, vjerujem, svidljiv svima - zaključuje Anita Dujić, koja je čovjeka svog života, Duncana, zapazila još 2018. na snimanju filma "Mamma Mia". Po struci je diplomirani pravnik, a već dugi niz godina radi kao location manager na velikim blockbusterima na lokacijama po cijelom svijetu. Tako ga je posao doveo i na Vis, gdje se snimala holivudska uspješnica "Mamma Mia" s Amandom Seyfried, Meryl Streep i Pierceom Brosnanom, gdje je Anita također radila kao dekoraterka seta. Ubrzo, rodila se ljubav.

image
Rajna Raguž

- U početku nismo kliknuli uopće, čak smo i rijetko komunicirali, ali pred kraj projekta shvatili smo da tu ima nešto i odlučili smo probati... - rekla je Anita ranije za Jutarnji.

Škotsku smatra predivnom zemljom s dragim i gostoljubivim ljudima, a ranije je priznala i kako se na Otoku od prvog trenutka osjeća kao doma. Zato su Anita i Duncan upravo tamo odlučili uploviti u bračnu luku.

- Vjenčanje je bilo bajkovito, sve je bilo svedeno na minimum što se tiče gostiju, držali smo se propisanih mjera, a malo slavlje u krugu najuže obitelji je bilo u domu Duncanovih roditelja Cecilije i Johna. Naravno, nedostajali su mi moja obitelj i prijatelji, ali kad završi ova pandemija, napravit ćemo feštu u Hrvatskoj - rekla je Anita ranije za Gloriju. Na vjenčanju zablistala u elegantnoj kreaciji mostarske dizajnerice Sanje Dujmović, vlasnice brenda La jupe dok je Duncan nosio tradicionalni kilt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:14