ODUŠEVILE NA PORINU

Anja Šovagović Despot privlačila poglede u ultra kratkoj minici, svi komentirali Natalie: ‘Opako seksi!‘

Iznenadili su i pjevači, jer Marko Tolja i Filip Rudan pojavili su se brkovima, a Let 3 već poslovično u svom stilu osvojio publiku

Baby Lasagna s djevojkom Elizabetom, Natali Dizdar, Let3

Evo vama vaše Mame ŠČ - uzviknula je Tereza Kesovija hitajući u zagrljaj Leta 3 i Vojka V koji su, uz Berislava Šipuša, u subotu na 31. dodjeli diskografske nagrade Porin osvojili najviše priznanja struke (Šipuš i Vojko V skupili su po četiri nagrade, a Let 3 u Rijeku se vratio s tri Porina).

Tereza, koja je sinoć blistala u zelenom kompletu Grete Gudelj, predstavila se kao mama, ali, ruku na srce, mirne duše mogla je kazati i da je djevojčica, jer je ona unatoč respektabilnim godinama (u listopadu je proslavila 85. rođendan), zadržala mladenačku živahnost, vedrinu, znatiželju i smijeh.

image

Anja Šovagović Despot

Lucija Ocko/Cropix

Velika dama naše glazbene scene sa zdravljem je sada dobro, sve nedaće su iza nje.

- Ma ja sam mačka s devet života - govori Tereza, koja se na Porinu pojavila kao prezenterica nagrade za Pjesmu godine koju je struka dodijelila Letu 3 upravo za ‘Mamu ŠČ‘. Osim za svoje ljubimce s kojima je glazbeno surađivala u pjesmi ‘Sam u vodi‘ neuništiva Tereza je na Porinu imala još neke svoje favorite.

- Iz sveg sam srca navijala za moju Zore (Zoricu Kondžu), jer ona je prava, rasna pjevačica kakva se rijetko rađa. A tu je i moja Lu, Arsenova i Gabina unuka, divno dijete s velikim talentom koje je tek kročilo u čarobni svijet glazbe. Divno mi je kako ona ima podršku svoje familije - kazala je Tereza dok joj se Vojko V naklonio, Prlja iz Leta 3 poljubio ruku, a Mrle, zbog poštovanja prema njoj, odmah izvukao statuu Porina iz gaća gdje ju je strpao, zaboravio pa se potom čudio što ga to žulja.

image

Martin Kosovec i Baby Lasagna.

Lucija Ocko/Cropix

- Ma ne može te Porin nažuljati. Pa to je nagrada struke, naš pandan Oscaru i glupo je glumiti da ti nije drago da si ga dobio. Šteta je jedino jer ispada da su neki Porini važniji od drugih. Mi smo ih u subotu dobili tri: za najbolji Album alternativne glazbe, za najbolji Aranžman i za Pjesmu godine. I čini mi se kao da ova prva dva Porina, koji su nama jednako važni, nije nitko zamijetio, nego su se svi sjatili oko nas kada je proglašeno da imamo i Porina za Pjesmu godine. Pa onda ispada kao da taj jedan Porin vrijedi više od ostala dva koja smo dobili. To bi se po meni trebalo mijenjati, jer nama su draga sva tri, premda još uvijek nismo odlučili gdje ćemo ih držati - kaže Prlja.

image

Zoran Prodanović Prlja, Tamara Obrovac, Vojko V, Vedran Zenzerović i Damir Martinović Mrle.

Lucija Ocko/Cropix
image

Filip Rudan.

Lucija Ocko/Cropix

- Kako nismo odlučili? Držat ćemo ih u gaćama - predlaže Mrle, čestitajući Vojku V koji je Porine dobio za Album godine, najbolji Album hip hop glazbe za najbolje Likovno oblikovanje albuma i za najbolji Video spot.

- Koliko mi znače nagrade? Znače mi, naravno. Svako priznanje za trud doživljavam kao pozitivnu injekciju, a nadam se da će mi osvojeni Porini u budućnosti povećati honorare na nastupima - pragmatičan je Vojko V.

image

Vojko V osvojio je 4, a Let 3 i Tamara Obrovac po 3 Porina

Matej Grčić/

- Svaki Porin je zapravo jako težak jer te, ako razmišljaš poput mene, obavezuju te da istim putem nastaviš dalje, odnosno da se trudiš biti još bolji. Ali ja večeras ne razmišljam o toj težini. Hej, imam sedam banki, sviram u bendu i dalje živim svoj dječački san! Ma gdje ćeš bolje - govori Husein Hasanefendić Hus koji je sa svojim Parnim valjkom u subotu primio Porin za životno djelo. Novi album najavljuje do kraja godine.

image

Natali Dizdar.

Lucija Ocko/Cropix
image

Tereza s Letom 3

Lucija Ocko/Cropix

- Ja svog Porina za najbolju Mušku vokalnu izvedbu, koji mi stvarno puno znači, posvećujem čovjeku koji je uvijek bio uz mene, koji mi je uvijek izazivao osmijeh na licu i koji nas je u petak prerano napustio. Tetec Štef, hvala ti na svemu - poručio je Filip Rudan sa suzama u očima i brkovima ispod nosa.

Brkovi su, očito, opet u modi. Uz one standardne koje nose članovi grupe Let 3 na Porinu su ih pokazali i Rudan, ali i Marko Tolja.

image

Natali Dizdar.

Lucija Ocko/Cropix
image

Anja Šovagović Despot

Lucija Ocko/Cropix
image

Natali Dizdar

Lucija Ocko/Cropix

Što se mode tiče, najviše zanimanja izazvao je novi modni izričaj Damira Kedže, koji se pojavio u crno-bijeloj kombinaciji, sa širokim suknja-hlačama dužine do lista. Pažnju prisutnih plijenila je i Anja Šovagović Despot koja je na Porin stigla u opako kratkoj mini suknji, u pratnji kćerke Ane. Ipak, haljina koja je izazvala najveće zanimanje prisutnih dama bila je seksi oprava Hippy Gardena koju je odjenula Natali Dizdar, dobitnica nagrade za najbolju Žensku vokalnu izvedbu.

Što se boja tiče, na 31. dodjeli diskografske nagrade uglavnom je prevladavalo crnilo kojeg je osim Tereze u zelenom, razbijala i Zorica Kondža u crvenom kostimu, te Matej Meštrović u ružičastom sakou i naočalama iste boje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 08:12