MARIO PETREKOVIĆ

Atrakcija kao u Gardalandu: ‘U našoj Tvornici strave posjetitelje će plašiti živi glumci‘

U prostoru bivše zagrebačke tvornice Katran, na 600 metara kvadratnih i tri kata uskoro će vrata otvoriti jedinstvena Tvornica strave
Mario Petreković
 Press

Energija, humor i kreativnost glavni su pokretači u životu komičara, voditelja i povremenog glumca i glazbenika Marija Petrekovića. Stoga i ne čudi što će uskoro u prostoru bivše zagrebačke tvornice Katran, u kojoj već godinama djeluje njegova udruga, na 600 metara kvadratnih i tri kata uskoro vrata otvoriti jedinstvena Tvornica strave, atrakcija koju su svojevremeno imali svi bolji lunaparkovi. No, ona koju je osmislio s glumcem Reneom Bitorajcem po mnogočemu je potpuno drugačija, a rađena je po uzoru na slične u Gardalandu, Prateru ili Movielandu. Iako će Tvornica strave biti stalni postav u njoj će se scenografija i teme stalno mijenjati.

Kako ste došli na ideju da otvorite Kuću strave i po čemu će biti posebna?

- Na ideju sam došao preko noći. Točnije, preko Noći vještica ili po naški, Halloween. Pri toj ideji nisam bio sam, nego nekim čudom, na ideju istu došao je i kolega Rene Bitorajac, evo, sad se smrznem i jeza me prođe kad pomislim, koje li koincidencije. Strava. Jedan od najjačih događaja, od samih početaka Katrana bili su Halloween susreti. Prostor je idealan i vrišti za takvim sadržajem. Kolekcija rekvizita je pozamašna, a ideje i inspiracije na tu temu su neiscrpne. Za razliku od ostalih kuća strave, ovo će biti Tvornica strave pa je već s tim nazivom specifična, ali najviše po tome što će to biti Live Show, sa stvarnim protagonistima i likovima Tvornice strave. Deadline za otvorenje nam je završetak školske godine, ljeta Gospodnjeg 2021.

Što se sve trenutačno događa u Katranu i koji su novi projekti na pomolu?

- Uz pripreme za Tvornicu strave, udomaćili smo Mali teatar, koji će u Katranu imati festival tijekom lipnja, na otvorenom, a imamo i vrlo uspješnu kolaboraciju s Marinom Orsag i Studijem smijeha. Ovaj tjedan počinje Stand Up festival, gdje ćemo ugostiti i komičare iz regije, ali i one domaće. Zatim, Fotosofija Damira Hoyke, treća godina zaredom. Tu su i glazbeni festivali i susreti na otvorenom, koje smo morali stopirati zbog situacije u Kini. Čekamo zeleno svjetlo nadležnih institucija za promet glazbe, socijalizacije i sretnih susreta, svih uzrasta. Kažu da je to na pomolu. Pomolimo se. Riječ je Gospodnja.

image
Mario Petreković i Rene Bitorajac
Press

Kao požrtvovni otac djevojčice Marle sigurno imate i brojne ideje za zabavu djece?

- Za zabavu djece, ideja k'o šodera, evo i susjed Kljun, također starosjedilac u Katranu, sretni otac dvojice dečkića i ja pripremamo mini festivale, piknike, dnevna druženja za djecu i odrasle, za familije. Katran je Republika za sebe, s mnoštvom sadržaja za sve uzraste, osim noćnog života, koji je trenutačno stao, dnevni život i sadržaj je nešto čemu težimo i što bismo htjeli ponuditi Zagrebu i njegovim stanovnicima, naravno, i turistima. Nedavno smo u suradnji s Muzejom automobila Ferdinand Budicki imali Desant Old Timera, više od 200 povijesnih vozila, jako lijepa priča za sve uzraste. Ono što možemo i želimo producirati su takvi susreti, festivali, gdje su uključeni i sport i glazba, ples i hrana, cirkus i akrobati, psi i mačke, ping i pong, uglavnom, sadržaj u kojem bih kao otac htio provesti dragocjeno i korisno vrijeme s kćeri i istomišljenicima, na jednom mjestu, Republika Katran. Uskoro počinje s radom i plesni centar Tala Larise Lipovac. Svašta nešto, za djecu i odrasle.

Kako općenito najradije provodite vrijeme s kćeri?

- Inače nas dvoje, Marla i ja, skupa s mamom, općenito provodimo vrijeme fenomenalno, svakodnevno, uz puno smijeha, glazbe, grljenja i mijenjanja pelena. Evo, posljednjih nekoliko dana, svako jutro hranimo susjedove kokoši kroz ogradu, a da on ne zna. To nam je sad špica. Osim kruha, dali smo im imena i lijepo su nas prihvatile. Selo veselo.

Trenutačno vas gledatelji gledaju u showu 'Tvoje lice zvuči poznato - All Stars', čiji ste pobjednik prve sezone. Koju biste transformaciju posebno izdvojili?

- Trenutno najviše uživam u transformaciji dueta Josipe Lisac i Šabana Bajramovića. Recimo, njih dvoje, kralj i kraljica i moja malenkost, jako sam počašćen i zahvalan sam na takvom odabiru srebrne gljive.

image
Press

Koji su vam projekti i angažmani u karijeri najdraži dosad?

- Krenuo bih kronološkim redom, od početaka na BBR radiju, Shock Show, Shundlerove liste, vođenja manifestacija na trgovima, u gradovima i selima, noćnim klubovima, dječjim rođendanima, djedamraziranja, krampusiranja i klauniranja do televizije, kazališta, serije i filma, a posebno sam uživao u glazbenim vodama i izvedbama s profesionalnim muzičarima, to mi je baš bilo i u buduće će biti zaista drag angažmani, kad se bude moglo svirati. Mjuzikl Sugar u HNK Osijeku mi je bio drag, film ZG80 mi je drag projekt i angažman, TLZP, Špitza, Uzmi ili Ostavi, Zagrebfest, sve godine vođenja Pannonian Challengea, korporativnih evenata, snimanje reklama, biti ambasador Renaulta Hrvatska, neizostavni izlet u pivsku industriju u suradnji s Primarius Craft Pivovarom i prijeko potrebnim izumom CjePivom, evo ne'am pojma što bi vam još rekao, osim da sam jako neodlučan u tom izboru najdražih.

Postoji li neka uloga, projekt ili posao u kojem biste se posebno željeli okušati?

- Cjelovečernji film, necjelovečernja serija, barem jedna sezona, to bi mi bilo jako drago i izazovno, kao i vlastiti show, tipa Kružni talk show, ono, studio, bend, a gosti samo što nisu stigli i tako svaki put, ili ne dođu ili kasne. '2late Najt Šou'. Eto, ako je netko od režisera zainteresiran za suradnju, ja ću biti u Republici Katran, broj moje tajne agentice Magdalene je u redakciji. Samo ozbiljne ponude dolaze u obzir, jer sam se uozbiljio. Majke mi! Ako se to pak ne dogodi, bit ću prisiljen osobno se suočiti s produciranjem filma ili serije u kojem bih glumio pa kom obojci kom tugeder. Sila Boga ne moli. Što se mora, nije teško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:55