UPISALA AKADEMIJU

ATRAKTIVNA MLADA HRVATSKA GLUMICA SELI U SARAJEVO 'Tražim stan, živjet ću s cimericom, doslovno ne znam gdje mi je glava...'

 
 CROPIX

Iskreno, nije mi bilo svejedno uoči izlaska na prijemni ispit za studij glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. No sama sebi sam rekla da ne mogu ništa izgubiti.

I nisam izgubila, nego sam dobila! Puno sam dobila i ponosna sam što mogu reći da sam primljena na prvu godinu studija glume - ponosno govori Tara Thaller, zvijezda serijala ‘Uspjeh’, koju televizijska publika u Hrvatskoj zna i po rolama u serijama ‘Čuvar dvorca’ i ‘Pogrešan čovjek’, te nastupima u HRT-ovom showu ‘Zvijezde pjevaju’ u kojem je proljetos pobijedila u paru s Dinom Jelusićem.

Pokušaji

Tara je prije dvije godine pokušala upisati Dramsku akademiju u Zagrebu, no kako tada nije prošla, počela se baviti glumačkim poslom. Zbog čega ove godine opet nije okušala sreću u Zagrebu?

- Dugo sam vagala tu odluku, a vaganje je toliko potrajalo da su prošli svi rokovi.

No, tijekom boravka u Sarajevu na Sarajevo Film Festivalu družila sam se s ljudima koji su mi ishvalili sarajevsku Akademiju pa sam odlučila pokušati tamo - govori Tara, koja je svoje pratitelje na društvenim mrežama nasmijala objavom: ‘Prošli pa pošli na provaliju’, koju je postavila uz fotografiju provalije nedaleko Sarajeva, grada u koji se će uskoro preseliti.

Po etapama

- Sarajevo mi se jako dopada, već sam imala priliku više puta tu boraviti. No, trenutno sam u potrazi za stanom u kojem ću živjeti, najvjerojatnije s cimericom, mojom novom kolegicom na studiju glume - govori 21-godišnja Zagrepčanka koja je za prijemni na Akademiji pripremila dio iz ‘Antigone’, ‘Sjaja u travi’ i ‘Pjesmu mlade djevojke’ Slavka Mihalića.

Neja Markičević / CROPIX
Tara Thaller i Dino Jelusić

- Sve je dobro prošlo, a sada sam u gužvi jer se u svega nekoliko dana moram preseliti u novi grad. Doslovno ne znam gdje mi je glava - priznaje Tara, potvrđujući tako da je selidba s pravom svrstana među događaje i promjene koji izazivaju najvišu razinu stresa.

- Selit ću se vjerojatno u nekoliko etapa. Za prvu ruku, iz Zagreba ću u Sarajevo donijeti odjeću i obuću i to jesensku.

Što se namještaja tiče, srećom, cimerica i ja s tim nećemo imati problema jer tražimo već namješten stan.

Što se kvarta tiče, uvjet nam je da se nalazi blizu Akademije scenskih umjetnosti - kaže Tara, koja se jako veseli svemu što je čeka kao studenticu.

Zabrana

- Teško mi je sada izdvojiti nešto posebno, jer me raduje baš sve što me čeka na Akademiji. Željna sam stjecanja novih znanja, a nestrpljivo čekam predavanja kod profesora Ermina Brava, docenta na predmetu Gluma na Akademiji - priča Tara o svom budućem profesoru, jednom od najnagrađivanijih glumaca u BiH, koji je igrao u filmovima ‘Remake’, ‘Grbavica’, ‘Na putu’, ‘U zemlji krvi i meda’... kao i u brojnim kazališnim predstavama.

No samu Taru, koja je ovo ljeto otputovala u New York kako bi snimila švicarski film ‘Hungry Saints’, neko vrijeme nećemo moći vidjeti u novim ulogama. Naime, kako bi se mogla posvetiti studiranju, Tara će moguće poslovne obveze ostaviti sa strane.

Zagreb, 061218.
Studio Hanza Medija.
Na fotografiji: Tara Thaller, glumica.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

- Prve dvije godine dok sam na Akademiji imam zabranu snimanja, ali postoji opcija zamrzavanja godine ako mi se baš dogodi ponuda koja se ne odbija - napominje Tara, koja će biti među rijetkima koji tijekom boravka u Sarajevu neće kušati čuvene sarajevske ćevape.

- Vegetarijanka sam već petnaest godina, kao i moja mama, moje sestre i brat. Meso sam prestala jesti kad mi je bilo šest godina, jer sam u to vrijeme gledala film ‘Charlotteina mreža’ koji priča o prijateljstvu djevojčice i praščića. S vremenom sam, baš kao i svi moji, shvatila da mi vegetarijanska prehrana najviše odgovara. U Sarajevu sigurno neću gladovati, to bi bilo nemoguće kraj svih onih krasnih pita, izvrsnih zeljanica i fenomenalnih sirnica - kaže Tara koja je izuzetno vezana uz svoju obitelj.

- Moji su već naviknuli na to da me zbog posla po nekoliko tjedana nema doma, no ovo je sada drugačije, jer selim na duže vrijeme u novi grad i novu državu. No, srećom, nije to daleko pa ćemo se redovito posjećivati - govori mlada glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 09:24