ISPOVIJESTI POZNATIH

Baby boom na hrvatskoj estradi: ‘Bilo je lakše od očekivanja. Trudnoća je stigla u pravo vrijeme’

Maja Ciglenečki rodila je sina Leona. Bebe uskoro stižu i u obitelji pjevačice Maje Šuput, glumica Leone Paraminski i Lane Gojak
Maja Ciglenečki
 Katarina Barić

Kao potpuna suprotnost neizvjesnosti, strahu i lošim vijestima koji su zbog pandemije korone posljednjih godinu dana postali svakodnevica, brojni domaći poznati parovi našli su se u slatkom iščekivanju ili su nedavno postali roditelji. Tako je za njih protekla godina postala ona za pamćenje, ali u najboljem mogućem svjetlu, a nije pretjerano reći da se u Hrvatskoj, kad su u pitanju javne osobe, dogodio pravi “baby boom”.

Odlično se osjećala

Uoči Božića prošle je godine drugi put postala mama i omiljena radijska i televizijska voditeljica Maja Ciglenečki, koja se, uz to, našla i u prestižnoj konkurenciji za najveću medijsku nagradu Zlatni Studio kao radijski glas godine. Maji Ciglenečki, koju su gledatelji prije odlaska na porodiljni imali priliku gledati u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, ali i slušati na Drugom programu Hrvatskoga radija, druga je trudnoća došla upravo u vrijeme kad se, spletom okolnosti, mogla potpuno posvetiti i starijem sinčiću, trogodišnjem Luki koji je s najvećim veseljem dočekao dolazak na svijet brata Leona.

- Mislim da je bitno prilagoditi se okolnostima u kojima se nalazite i ne trošiti previše energije na negativne misli. Imala sam tu sreću da je s trudnoćom bilo sve u najboljem redu i da sam se odlično osjećala, a porod je prošao bez komplikacija. Druga trudnoća mi je bila lakša jer sam znala što očekivati, a i pripreme su bile jednostavnije jer smo gotovo sve imali od Luke - otkriva voditeljica.

Maleni Leon veliko je veselje za cijelu obitelj i s njim, kaže Maja, nema previše problema.

- Leon je beba za poželjeti. Miran je i veseo, odlično napreduje i pravi je užitak gledati ga kako raste. Iskustvo koje smo prošli s Lukom puno znači, tako da sam s Leonom opuštenija - priča Maja.

Srećom, stariji sin Luka vrlo je brzo i bez imalo ljubomore prihvatio ulogu velikog brata, te u skladu sa svojim godinama rado pomaže mami oko bebe.

- Luka je novu situaciju prihvatio bolje nego što smo se nadali. Brzo se priviknuo na novog člana obitelji i dinamičnu svakodnevicu. Brižan je i pažljiv, a Leon uživa u njihovoj interakciji - tvrdi voditeljica. S dvoje male djece u kući nikad nije dosadno, a, po potrebi, voditeljica i suprug imaju pomoć “baka-servisa”.

- Svaki dan je drukčiji. U pravilu je Luka tijekom dana u vrtiću, suprug na poslu, a Leon i ja se družimo. Poslijepodneva provodimo svi zajedno. Svakodnevnih obveza je s dvoje male djece puno, pa je katkad i kaotično, ali, sve u svemu, ne možemo se požaliti. Bake i djedovi uskaču kad god je to potrebno, no najviše vremena provodimo u krugu naše četveročlane obitelji - kaže Maja.

Malo veći izazov

Povratak na posao simpatična voditeljica planira u skorije vrijeme, no u početku će to biti u nešto polaganijem ritmu.

- Naviknula sam se usklađivati majčinstvo s poslovnim obvezama. S dvoje djece bit će to malo veći izazov nego do sada, ali ne sumnjam da ćemo se snaći i stvoriti dnevnu rutinu koja će dobro funkcionirati. Radna jutra najčešće podrazumijevaju i slobodna poslijepodneva, tako da moj radni ritam ima svoje prednosti kada ste roditelj male djece. Povratak na posao planiram za nekoliko mjeseci, za početak s manje intenzivnim ritmom nego prije trudnoće i poroda - napominje.

Omiljena voditeljica HR 2 te emisije “Dobro jutro, Hrvatska” i dalje će balansirati između tih dvaju njoj jako dragih medija.

- Planiram nastaviti s radom i na radiju i na televiziji. Dva su to potpuno različita medija, no oba pružaju izazove i priliku da brusite svoje talente. Podjednako ih volim i nastavit ću ih kombinirati - sigurna je Maja. A onima koje tek očekuju čari majčinstva uputila je jednostavan, ali vrijedan savjet.

- Svako je dijete drukčije pa ne postoje ni univerzalni savjeti koje treba slijepo slijediti. Slušajte vlastiti instinkt, osluškujte potrebe svojih mališana iz dana u dan i puno ih grlite i volite - zaključila je voditeljica.

Lijep put

Upravo tom preporukom uskoro će se početi voditi i pjevačica Maja Šuput, glumice Leona Paraminski i Lana Gojak, voditeljica i model Korana Gvozdić te već itekako iskusna mama, bivša manekenka Iva Šarić, kao i slavni violončelist Luka Šulić.

‘’Spremni za tebe, ljubavi’’ - nedavno je napisala Maja Šuput pored fotografije u dječjoj sobi koju su ona i suprug s puno ljubavi i pažnje pripremili za dolazak svojeg prvog djeteta. Maju Šuput od poroda dijeli tek nekoliko tjedana, no pjevačica je poznata kako ništa ne prepušta slučaju, pa je za dolazak bebe sve spremno, a ona se može pohvaliti da je uis­tinu fit trudnica.

image
Maja Šuput
Privatni album

“Što se tiče kupovine i toga, sve smo izabrali. Sve, sve, sve, sve, ali kad kažem - sve! Mila majko, što sam sve uzela, a veseli me to. To mi je sad prvi put, vrlo vjerojatno, s obzirom na moje godine, i posljednji pa nek se dijete veseli”, izjavila je nedavno Maja.

Glumica Leona Paraminski također s nestrpljenjem iščekuje dolazak svojeg prvog djeteta na svijet, a trudnoća joj je došla kao pravi blagoslov. Naime, Leona se podvrgnula medicinski potpomognutoj oplodnji, a kako je otkrila, trudnoća je došla kao nagrada za prilično težak i bolan proces.

image

Leona Paraminski
Vedran Peteh/Cropix

“Od početka nije bilo lagano i mislim da nijedan proces potpomognute oplodnje nije lagan i da je to emocionalno teži put. Tako da mislim da se treba dosta dobro pripremiti, koliko se možeš pripremiti”, rekla je glumica.

Nakon osam godina ljubavi svojem se prvom djetetu raduje i jedan od najsimpatičnijih i najskladnijih parova domaće javne scene, stand up komičar Ivan Šarić i njegova zaručnica Korana Gvozdić. Beba čiji spol ne žele otkriti do samog rođenja stiže u lipnju, a par je i samu sretnu vijest o trudnoći skrivao prilično dugo.

“Beba nije ni slučajna ni planirana, jednostavno se dogodilo. Bio je to lijep put, kako bi Korana rekla: ‘Sad imam sve’, pa, eto, i ja imam sve. Teško je sad reći od čega najviše strahujem i čemu se najviše veselim. Ne idem toliko daleko u budućnost, a, s druge strane, jedan dio mozga mi je daleko u budućnosti.

image
Korana Gvozdić i Ivan Šarić
Privatni album

Kao svaki normalni muškarac, kad mu žena očekuje dijete, razmišljam o svemu i svačemu, a onda si govorim: Sve će biti OK”, ispričao je Šarić i dodao kako će sa svojom Koranom ravnopravno i s guštom sudjelovati u brizi o bebi. Iako znaju spol djeteta, taj dio ipak će zadržati za sebe, a Ivan će, tvrdi, od samog rođenja u svemu ravnopravno sudjelovati sa svojom zaručnicom.

Vijest da će postati otac komičaru je, priznao je, natjerala suze radosnice na oči, a cijeli proces trudnoće i prvi dani roditeljstva bit će i dijelom njegova novog stand up nastupa.

Trudna je i glumica Lana Gojak, a violončelist Luka Šulić, dio slavnog dvojca 2Cellos, uskoro će treći put postati tata. Vijest da će postati roditelji još nisu službeno potvrdili nogometaš Bruno Petković i manekenka i voditeljica Iva Šarić, no njihovo prvo zajedničko dijete trebalo bi se roditi ovog ljeta. I dok će se Bruno prvi put susresti sa svim čarima roditeljstva, Ivi će to biti treće dijete.

image
Lana Gojak
Instagram

‘Malo stvorenje’

Uza sve koje tek očekuju slatke roditeljske brige, brojni su i oni čiji je dom već ispunio dječji plač i smijeh. Među njima je i pjevačica Marija Husar Rimac. Ona i suprug Vjeko početkom veljače dobili su drugog sina.

“Dobili smo jedno malo slatko stvorenje koje je tu ljubav još oplemenilo, nas dvoje još više učvrstilo. Vjeko je predivan otac”, kratko je prokomentirala Marija.

Bivša skijašica Ana Jelušić Black krajem siječnja postala je mama dječaka Vite, a uz supruga Travisa prinovi u obitelji se posebno razveselila i njezina dvogodišnja kćerkica Nina. Ana je svojevremeno otkrila kako upravo s bivšom kolegicom Janicom Kostelić najviše razmjenjuje majčinska iskustva i savjete.

“Pa naravno kad imamo djecu koja su sedam dana razlike. Uvijek je lijepo imati nekoga s kim možeš vidjeti ‘je l’ ovo normalno, je l’ ono nije normalno’ i veselim se da će se Nina i Oskar u jednom trenutku valjda i upoznati”, naglasila je simpatična Riječanka.

Nedavno je kćerkicu Juli rodila i glumica Ana Vučak Veljača, a svojom malom nećakinjom nerijetko se na društvenim mrežama pohvali i ponosna teta Jelena Veljača. Manekenka Iris Rajčić i nogometaš Marko Livaja također su nedavno drugi put postali roditelji, a rođenje zajedničkog djeteta proslavili su i bivši nogometaš i otprije iskusni otac Goran Vlaović i njegova zaručnica Ivana Mišura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 02:51