RODITELJSKE BRIGE

Baby boom u Vatrenima: Brekalo dobio kćerkicu, a uoči osmine finala i Vlašiću stiže beba

Budimir i Petković uče mijenjati pelene, Kovačić i Sluga već su iskusni, a Ćaleta-Car na pripreme u Rovinju utrčao direktno s vjenčanja
Vatreni tate: Duje Ćaleta-Car, Bruno Petković, Simon Sluga, Mateo Kovačić, Josip Brekalo, Nikola Vlašić, Ante Budimir
 Cropix

Dok nogometni fanovi već jedva iščekuju utakmice, napetost, golove i euforiju Europskog prvenstva, naši Vatreni iščekuju – prinove.

Ali, jasno, priželjkuju i finale Europskog prvenstva 11. srpnja na Wembleyju, kao i pobjedu, podrazumijeva se.

Od njih 26 koliko ih putuje u London na našu prvu prvenstvenu utakmicu protiv reprezentacije Engleske 13. lipnja pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića, njih čak sedam more slatke brige oko beba.

Jedan od njih je i 24-godišnji Šibenčanin Duje Ćaleta-Car.

image
Adriana Đurđević i Duje Ćaleta-Car
Instagram/Adriana Đurđević

On je prošlog utorka, istog dana kada su se njegovi suigrači iz reprezentacije skupili u Istri na pripremama za Euro, u Dubrovniku oženio svoju zaručnicu, 29-godišnju pravnicu i Instagram influencericu Adrianu Đurđević. Tri dana nakon intimnog svadbenog slavlja na terasi Revelina, uz najužu obitelj i prijatelje, Duje je morao napustiti novopečenu gospođu Ćaleta-Car koja je u drugom stanju i pridružiti se momčadi na pripremama.

Zasad su imali tek tri medena dana, a medeni mjesec morat će pričekati završetak Eura.

image
Duje Ćaleta-Car
Ronald Gorsic/Cropix

Ćaleta-Car, koji igra za francuski klub Marseille upravo je u tom romantičnom pomorskom gradu u Lionskom zaljevu Duje i zaprosio pet godina stariju dugogodišnju djevojku Adrianu početkom ožujka.

Kod Duje sve ide brzo, čini se, jer je ovaj skladni par koji je u vezi četiri godine samo mjesec dana kasnije otkrio da će uskoro postati roditelji. Mjesec i pol nakon objave vijesti o prinovi par je uplovio u bračnu luku, a sretnu je vijest javnosti obznanila Adriana na svom Instagram profilu uz vjenčani portret i opis: “Početak vječnosti”.

image
Adriana Đurđević i Duje Ćaleta-Car
Instagram/Adriana Đurđevićinstagram/Adriana Đurđević

Atraktivna WAGsica

Lijepa Dubrovčanka koja slovi za jednu od najatraktivnijih hrvatskih WAGsica, zbog ljubavi se prije dvije i pol godine preselila u Francusku, gdje Duje trenira, a sada uživa u trudnoći iako je u prvom tromjesečju, kao i mnoge trudnice, imala problema s jakim mučninama.

- Tvoje srce kuca zbog naše ljubavi, a naša ljubav postaje jača zbog tebe – napisala je Adriana priopćivši javnosti trudnoću.

Sada je već na početku trećeg tromjesečja, a iako znaju spol bebe, odlučili su ga zadržati za sebe.

- Radosnu vijest sam Duji priopćila kao božićni poklon i bio je neizmjerno sretan. Ne znam koju reakciju izdvojiti, imam osjećaj da ih je u tom trenutku bilo bezbroj... I svaka je bila savršena - otkrila je Adriana za Gloriju.

Za vrijeme Europskog prvenstva u nogometu koje traje do 11. srpnja otac će postati i 23-godišnji reprezentativac iz Splita – Nikola Vlašić, brat naše proslavljene atletičarke Blanke Vlašić.

image
Nikola Vlašić
Ante Cizmic/Cropix

Nikola, očito je, neće moći biti uz suprugu Anu u tim sretni trenucima jer njoj je termin krajem lipnja. Hrvatska bi dotad već trebala proći dvoboje s Englezima, Česima i Škotima te saznati gdje će nastaviti natjecanje koje se održava u 11 država.

Nikola i Ana koji su u vezi su već pet godina i žive u Moskvi, gdje Nikola igra za tamošnji CSKA, nedavno su se vjenčali u tajnosti.

Nakon što je sredinom svibnja Nikolin CSKA kojeg vodi naš Ivica Olić završio sezonu na šestom mjestu, Nikola i plavokosa Ana vratili su se u Split, gdje su se vjenčali u krugu obitelji i najbližih prijatelja. U visokom stupnju trudnoće Ana je blistala u uskoj vjenčanici, vidi se to na fotografiji koja je nikla na Instagram profilu “Volim Hrvatsku” s 208.000 pratitelja.

Zasad, pak, titule najfriškijih očeva među Vatrenima nose 22-godišnji Josip Brekalo i 26-godišnji Dinamov napadač Bruno Petković.

Kako Jutarnji doznaje, naš reprezentativac koji trenutačno igra za VfL Wolfsburg, Zagrepčanin Brekalo koji je zbog svog šarma među navijačicama hrvatske nogometne reprezentacije, mahom svojim vršnjakinjama, kotirao bolje nego Rebić ili pak Vrsaljko, sada se pak okrenuo obiteljskom životu.

image
Josip Brekalo
Instagram/Josip Brekalo

Nakon što je skoro desetljeće proveo u Dinamu, Brekalo je 2016. godine prešao u Wolfsburg. Vrijednost njegovog transfera u njemački prvoligaški klub bila je 10 milijuna eura. Za A reprezentaciju debitirao je 2018. u utakmici protiv Španjolske u UEFA Ligi nacija. Brekalo je posljednjih mjeseci spominjan u kontekstu mogućeg transfera u Atalantu i Lille te se može reći da mu na nogometnom planu ide sasvim dobro, a na privatnom još i bolje. Kako doznajemo, njegova partnerica Dominika vrlo nedavno rodila je kći Niku.

image
Josip Brekalo
Damir Krajac/Cropix

Nešto duži staž od Brekala u borbi s bočicama i pelenama ima Bruno Petković.

S 32-godišnjom HTV-ovom voditeljicom Ivom Šarić početkom travnja, uoči Uskrsa, dobio je dječaka kojem su nadjenuli ime - Adrian. Dječačića je Iva donijela na svijet u poznatoj privatnoj klinici Podobnik, a tata Bruno odmah je primio svoga sina i držao ga u naručju.

image
Bruno Petković
Vladimir Dugandzic/Cropix

Voditeljici, bivšoj manekenki i diplomiranoj ekonomistici ovo je treće dijete, jer, podsjetimo, iz braka s bivšim nogometnim reprezentativcem Jerkom Lekom ima dva sina, Carlosa i Leona.

Mirna beba

Ljubavna priča Brune i Ive započela je vrlo neobično. Naime, krajem 2019. Iva je ekskluzivno odradila intervjuu s Brunom za emisiju Klub 7, a on ju je nasmijavao svojim dosjetkama i bez suzdržavanja joj odgovarao na pitanja, pa čak i ona škakljiva, poput – je li u vezi. U proljeće 2020. Bruno je viđen čak dva puta u Ivinom društvu, po čemu se moglo naslutiti da su postali par. Godinu dana kasnije, postali su roditelji.

image
Bruno Petković i Iva Šarić
Hrt/Screenshot

Kao i Bruno, tek par mjeseci u očinstvu uživa i bivši vratar Rijeke, 28-godišnji reprezentativac Simon Sluga iza kojeg je, kako kažu stručnjaci, jedna od najboljih sezona u karijeri. Sluga igra za engleski Championship klub Luton Town, a njegov će sinčić za koji dan navršiti šest mjeseci.

- Na Novu godinu sam postao tata, Gabriel se rodio u Engleskoj i uspio je doći doma tek kad sam ja nakon sezone stigao doma i imali smo lijepe trenutke u obitelji, to mi je bio jedini odmor od sezone i priprema – rekao je Sluga za Sportnet.

image
Simon Sluga
Mike Egerton/Pa Images/Profimedia

Sluga, netipični nogometaš koji nije aktivan ni na jednoj društvenoj mreži i svoju privatnost nastoji držati podalje od javnosti, lani je početkom kolovoza u rodnom Poreču izrekao sudbonosno 'da' dugogodišnjoj djevojci, također Porečanki Anamariji. Proslava se održala u luksuznom Valamar Isabella Island Resortu, a odmah nakon vjenčanja supružnici uputili su se na medeni mjesec. No zbog pandemije koronavirusa umjesto dalekih i egzotičnih lokacija svoje prve bračne dane odlučili su provesti u miru crikveničkog hotela Esplanade.

Dva mjeseca ranije, lani krajem listopada, otac je postao i 29-godišnji reprezentativac Ante Budimir, koji trenutačno nastupa za španjolsku Osasunu na posudbi iz Mallorce.

image
Ante Budimir
Sopa Images/Ddp Usa/Profimedia

Njegova supruga Monika u Španjolskoj je rodila dječačića Tomu. Nije čudno što maleni nosi biblijsko ime jer Ante nikada nije krio svoju gorljivu vjeru, a o tome svjedoči i ranija objava na Instagramu iz ožujka gdje je s pratiteljima podijelio fotografiju svog susreta s papom Franjom.

- Učim se polako, učim se mijenjati pelene, ha,ha, a on je dobar, samo da tako ostane, miran je, mene i suprugu Moniku ne budi puno – rekao je Ante za 24 sata.

Njegova supruga porijeklom je Vukovarka, a ona i Ante upoznali su se u Velikoj Gorici. Ovom nogometašu rodom iz Zenice lanjski je listopad bio uistinu buran mjesec. Debitirao je za hrvatsku reprezentaciju protiv Švicarske, asistirao je za pobjednički gol, postao otac, a potom je i prebolio koronu. Da se sasvim dobro oporavio jasno je iz podatka da je ove sezone zabio sedam golova glavom u španjolskom prvenstvu čime je najbolji strijelac Primere u toj kategoriji.

Nešto ranije, lani u prvim danima listopada, otac je postao i 27-godišnji Mateo Kovačić koji igra za Chelsea.

Celebrity ginekologinja

Njegova 28-godišnja supruga, poduzetnica Izabel carskim je rezom u Klinici za ginekologiju i porode u Petrovoj rodila zdravog dječaka. Izabel je porodila ginekologinja dr. sc. Velena Radošević, koja je porodila i Anu Maslać Plenković, suprugu premijera Andreja Plenkovića, te Anu Karamarko, suprugu bivšeg čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka, ali i Vanju Modrić, suprugu Mateovog suigrača i dobrog prijatelja, nogometaša Luke Modrića, pjevačicu Maju Šuput, kao i druge dame poznatih imena. Dječačić je po rođenju bio dug 51 centimetar i težak 3830 grama, a ponosni roditelji su par dana kasnije otkrili kako su mu nadjenuli tradicionalno kršćansko ime – Ivan, što se i očekivalo budući da u životu Matea i Izabel vjera ima veliku ulogu.

U intervjuu koji je samo tjedan dana prije poroda Izabel dala Jutarnjem, otkrila nam je da ima uređene dvije dječje sobe - jednu u centru Zagreba, a jednu u Londonu.

- Već je sve spremno. Puno mi je pomoglo to što mnogo toga za bebu već imamo zahvaljujući malim nećakinjama. Nakon poroda, čim bude moguće putovati zbog situacije s koronavirusom, vraćamo se svi zajedno u Englesku - rekla nam je Izabel ranije, a ubrzo se, čim su to dopustili epidemiološki uvjeti, zajedno s svojom malenom obitelji vratila u London.

image
Mateo Kovačić
Shaun Botterill

Izabel sa sestrom Ivanom, koja je rodila dječaka Roka samo dva mjeseca nakon nje, od 2015. gradi obiteljski brend Lunilou, a nedavno nam je predstavljajući novu kolekciju otkrila kako sestrin i njen mališan već isprobavaju nove kreacije. Sam Kovačić pak često na Instagramu objavljuje fotografije sa sinom koji će uskoro napuniti osam mjeseci i čini se kako u očinstvu uživa jednako kao i na travnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:16