DOŽIVIO OBRAĆENJE

Baby Lasagna iznenadio intervjuom: ‘Bog mi je rekao ‘moj si‘, nisam siguran da je ovo život za mene‘

Nazvao sam tatu koji me odveo me k prijatelju svećeniku na razgovor. Nakon susreta s njim tama je polako počela nestajati

Baby Lasagna

 Renato Branđolica/hrt/

-Samom sebi bio sam Bog i sve mi je bilo podređeno. A iznutra? Tama, slomljenost tuga. Plakao sam iz dana u dan, rekao je Marko Purišić u ekskluzivnom intervjuu za bitno.net u kojem je progovorio o svojoj vjeri. Pjevač koji je pod aliasom Baby Lasagna pobijedio na Dori i jedan je od glavnih favorita za osvajanje Eurosonga, ispričao je naime kako je uredno studirao, bio član uspješnog banda, imao djevojku i uspio smršaviti čak 30 kilograma ali nikako nije mogao ‘ispuniti prazninu koju je osjećao‘.

- Nisam mogao boraviti s ljudima i bježao sam u izolaciju svog stana. Osjećao sam pritisak, kao da se moje srce nalazi u tuđoj šaci koja ga nemilosrdno stišće. Pratili su me umor i očaj, ukratko, upao sam u depresiju, ispričao je novinaru portala bitno.net, kojeg je ugostio u Kašteliru. Opisao je kako je u jednom trenutku sve postalo neizdrživo pa se javio ocu.

- Nazvao sam tatu koji je točno znao što mi je potrebno. Odveo me k prijatelju svećeniku na razgovor. Nakon susreta s njim tama je polako počela nestajati, a njeno mjesto zauzimali su sreća i osjećaj ispunjenosti.

Purišić je priznao kako je pobjeda na Dori probudila u njemu euforiju, ali da ‘zahvaljujući vjeri danas zna taj osjećaj razlikovati od "istinske sreće".

Govorio je i kako je od malena bio redovit u crkvi ali da je vjeru folklorno prakticirao i ‘odrađivao‘.

- Išao sam u crkvu, a ponašao se kako sam htio. I kad bih molio to je uvijek bilo podređeno mojim trenutnim željama i potrebama. Nakon razgovora sa svećenikom prvi put u crkvi sam htio slušati, a ne pričati. Što mi, Bože, želiš reći? Kako mi možeš pomoći? I primio sam odgovor. Nije to bio audio upućen ušima, već više osjećaj u srcu kojim mi je Bog poručio: ‘Moj si.‘ Bog je za mene tada postao živa osoba. Čim se sjetim tih riječi, zaplačem…Ništa nisam izgubio, a dobio sam sve. S Bogom sam natrag dobio samog sebe", priznao je i dodao kako prestao slušati bendove s antikršćanskom ikonografijom.

Zna se pitati je li ovakav način života uopće za njega.

- Moj je san oduvijek bio živjeti od glazbe, ali ponekad nisam siguran je li to i Božja volja za mene. Inspiriraju me sveci, njihova skromnost i siromaštvo, rekao je između ostalog.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 15:54