LOŠA REAKCIJA FANOVA

Baby Lasagna na udaru zbog jednog detalja iz nastupa: ‘Znate li vi što je femicid? Mijenjajte to!‘

Iako su mnogi komentirali da je koreografiju smislila žena, mnogi na Wiwibloggsu tvrde da bi mu to mogla biti zamjerka u Švedskoj

Baby Lasagna

 Renato Branđolica/

Prava drama događa se u komentarima na Wiwibloggsu, jednom od najutjecajnijih portala koji se bavi Eurosongom. Iako je do nedavno Baby Lasagna svima bio simpatičan, a pratitelji bloga su za njega većinski navijali, nakon pobjede na Dori u nedjelju navečer komentatori su se počeli svađati oko toga kolike su mu stvarne šanse na natjecanju u svibnju u Švedskoj.

Jedni ga napadaju, drugi ga brane, treći tvrde da su oni koji ga napadaju trolovi, a u moru komentara izdvajamo one najzanimljivije. Jasno je da komentari neće utjecati na konačni plasman Baby Lasagne, ali zanimljivo ih je čitati da bismo osjetili što gledatelji iz cijele Europe trenutačno misle o našem predstavniku.

"Jako mi je sumnjiva ova iznenadna kolektivna mržnja prema Lasagni. Prije nacionalnog izbora svi su htjeli da pobijedi, a sad kad je pobijedio - svi ga mrze", komentirao je jedan od fanova, na što mu je jedan odgovorio da Lasagnu mrze samo oni koji misle da zbog njega njihova zemlja neće pobijediti. Piše se kako se Hrvatske na Eurosongu boje samo Francuzi i Talijani, jer misle da će ih pobijediti, te kladioničari koji misle da će zbog njega izgubiti novac.

image
Livio Andrijic/Cropix

"To je normalna reakcija jer je previše nabrijana atmosfera oko njega. Pjesma je dobra, ali nije toliko dobra", stoji u jednom od komentara. "Tipični mjehur koji su stvorili zagriženi fanovi Eurosonga i koji će se rasplinuti kad mainstream publika čuje pjesmu", piše tako drugi komentator.

image

Za neke od komentatora ovo je sporni detalj iz nastupa na Dori

"Hrvatska već drugu godinu zaredom šalje trash pjesmu. Stihovi, pjesma, vokali, nastup, sve je to jako loše kvalitete. Doslovno nemam riječi koliko je ovo otrcana pjesma. Žele odaslati energiju kao Finska lani, ali bez karizme, sadržaja i bez smisla za humor. Žao mi je, ali tako je", stoji u jednom komentaru.

Međutim nisu svi tako kritični.

image
Livio Andrijic/Cropix

"Ova će pjesma razvaliti tijekom televotinga. Žiriji su tradicionalniji, ali publika će poludjeti. Ipak moraju malo bolje i jasnije odaslati svoju poruku i napravit će čudo u svibnju", piše jedan od čitatelja.

"Ah, samo loša kopija Finske, a još ima i loše vokale", odgovorio mu je drugi kritičar, na što se cinično nadovezao treći: "Da, jer Finska je upamćena po odličnom vokalu?"

Jedan od najneobičnijih komentara tiče se točke koja na pozornici prati pjesmu. Naime, gledatelji su primijetili detalj u kojem jedan od plesača po pozornici vuče plesačicu i smatra to neprimjerenim. Iako su mnogi to ismijali i uvjeravaju da je riječ samo o performansu, neki smatraju da to treba hitno promijeniti.

"Možda u vašoj zemlji to ne vidite, ali mi smo itekako svjesni koliko je muška agresija neprimjerena. Mijenjajte to, uznemirujuće je, ili nek‘ i žena vuče muškarca", pišu fanovi.

"S obzirom na porast femicida u Europi, to se hitno mora mijenjati", zaključuje još jedan od čitatelja.

"Ali koreografiju je složila žena. Sigurno nije mislila ništa loše, ali morala bi jasnije komunicirati što je htjela poručiti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 03:24