VEČERAS FINALE DORE

Baby Lasagna otkrio nam je na zadnjoj probi dramu iza kulisa: ‘Uhvatila me strašna nervoza, ali...‘

Na probi koju je ocjenjivao žiri nije bilo Severine, s Let 3 nastupala je umjesto nje Jovanka Broz Titutka, u njenoj haljini

Finalisti Dore

 /Livio Andrijić/cropix

Baby Lasagna prvi, drugi Let 3, treća Marcela, četvrta Vatra, peta Natalie Balmix. Taj poredak u finalu Dore sinoć su prognozirali glazbenici koji su se na HRT-u okupili na posljednjoj generalnoj probi uoči finala izbora Pjesme Hrvatske za pjesmu Eurovizije. Po njima, gotovo da i ne postoje šanse da itko ugrozi 28-godišnjeg mladića iz Umaga koji se na Doru provukao kao rezerva, da bi doslovno preko noći postao favorit Hrvatske i Europe.

image

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix

- Baby Lasagna pobijedit će s više od 50 posto glasova publike - prognozira jedan naš poznati skladatelj koji je molio da ne otkrijemo njegovo ime. Nije mu zgodno, jer i njegova se pjesma natječe na Dori, ali bez obzira na to pošteno priznaje da je Baby Lasagna, čiji nastup su osmislili njegovi prijatelji iz Istre, sve pomeo zaraznom pjesmom i svojom pozitivnom energijom.

- Svaka podrška puno mi znači - kaže Baby Lasagna čiji smo nastup sinoć pratili na generalnoj probi. Zvučao je puno bolje nego u polufinalu, gdje ga je ponijelo uzbuđenje pa je nehotice u plesnom žaru u par navrata mikrofon predaleko odmaknuo, zbog čega je nekima u publici bio previše tih.

- Neki mi kažu da sam sinoć bio super, ali ima i onih koji govore da im je nastup u polufinalu bio bolji. Ja više o tome ni ne razmišljam. Kada sam shvatio da sam prošao na Doru primila me strašna trema i nervoza. To me držalo tjednima, a laknulo mi je tek kada su na HRT-u počele probe na kojima sam shvatio da nisam jedini, nego da pola izvođača umire od treme, koje se, priznajem, nisam još uvijek skroz riješio - iskreno govori Baby Lasagna.

image

Jovanka Broz Titutka.

Livio Andrijic/Cropix

S tremom, međutim, problema nemaju njegovi, kažu znalci Dore, jedini mogući konkurenti, članovi grupe Let 3 kojima se sinoć na generalnoj probi - na osnovu koje će svoje glasove danas dati članovi žirija- nije pridružila Severina. Umjesto najveće hrvatske glazbene zvijezde ružičastim čekićem Babarogu je uspješno u subotu navečer na probi otjerala Jovanka Broz Titutka.

- Seve malo chila, ali večeras svakako stiže na finale Dore - kazala nam je Jovanka, sva zanosna u Zigmanovom zlatno žutom kostimu.

image

Vatra

Livio Andrijic/Cropix
image

Stefany

Livio Andrijic/Cropix

- To je Severinin kostim, posudila mi ga je za subotu navečer, jer smo mi prijateljice. Pitala sam se hoću li stati u njega, ali ispostavilo se da Seve i ja nosimo isti konfekcijski broj - ponosno je istaknula Jovanka, dok smo se mi upoznavali s pilićima koji su po nalogu zle Babaroge tjednima uoči Dore mučili siroti Let 3. No, to je sada prošlost jer pilići su, pod utjecajem Kraljice pravde i ljubavi (Severina), prešli na stranu dobra i skupa s Letom 3 objavili rat Babarogi.

- Borit ćemo se u finalu poput pijetlova - kažu Erika Kokorović, Tomi Barač i Antun Brzak kojeg publika pamti kao glumca u mnogim reklamama, između ostalog i onoj u kojoj se kao Zmajo svojedobno družio sa zmajem. Simpatični 32-godišnjak poznat je i kao nekadašnji paraolimpijski prvak koji je nastupao na svjetskim prvenstvima u plivanju širom svijeta. Glumio je, podsjeća, i u nekim spotovima, predstavama i filmovima, a u ulozi pilića baš uživa.

image

Let 3

Livio Andrijic/Cropix

Na Dori se mnogo očekuje i od nastupa 21-godišnje Natalie Balmix, koja je svoju glazbenu karijeru počela u jednom zagrebačkom bendu specijaliziranom za svirke na svadbama. Prekretnica joj se dogodila nakon nastupa u srpskom IDJ showu, gdje je prije dvije godine za mentora dobila hit-makera Darka Domitrova, koji joj je napisao pjesmu ‘Lomi me‘, koja na You Tube ima gotovo dva i pol milijuna pregleda. Natalie i Domitrov nadaju se da će ‘Dijamanti‘, o kojima slatka plavuša pjeva na Dori prestići tu brojku. Njezin najveći navijač je sinčić Ivan, kojem je njegova mama najljepša na Dori.

image

Pavel

Livio Andrijic/Cropix
image

Natalie Balmix

Livio Andrijic/Cropix

U televizijskom glazbenom showu svoju karijeru počela je i 29-godišnja Marcela Oroši. Nakon uspjeha u tv showu ‘Hrvatska traži zvijezdu‘ sa svojim bendom Luminize sudjelovala je u nizozemskoj inačici spektakla The Voice, a o Dori je, govori, sanjala od malih nogu.

Za razliku od nje Ivan Dečak i njegov bend Vatra nastup na Dori niti su sanjali niti planirali.

- Dora nam se jednostavno dogodila. Kako ove godine slavimo 25. obljetnicu benda Vatra, a dosad smo svirali na pozornici, avionu, u zraku, pod vodom... odlučili smo se okušati i na Dori, kako bismo u velikom stilu najavili rođendanski koncert našeg benda koji će se 25. 5. održati na zagrebačkoj Šalati - govori Ivan Dečak, valjda jedini natjecatelj koji ne sanjari o odlasku na Eurosong. Razlog? Strah od aviona.

image

Mario Battifiaca i Robert Ferlin.

Livio Andrijic/Cropix

- Da je dobri bog želio da ljudi lete, dao bi im krila - kaže Dečak pokazujući tako da razmišlja isto kao Đorđe Novković (koji je u Irsku, gdje je grupa ‘Put‘ 1993. godine nastupala s njegovom pjesmom ‘Don‘t ever cry‘ umjesto avionom doputovao brodom), te Zdenko Runjić koji se zbog straha od letenja prije 24 godine nije pridružio Goranu Karanu na Eurosongu u Stockholmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:22