AFRIČKI MORNAR

Balaševićevog sina pozvali u Zambiju po priznanje, fanovi zatečeni: Kakve veze Đorđe ima s njima?

U glavnom gradu Zambije, Lusaki, dočekali su ga čelni ljudi, koji su mu poklonili kapu zambijske mornarice i sliku
Đorđe Balašević i sin Aleksa
 Tea Cimas/Cropix

Aleksa Balašević (27), sin Đorđa Balaševića i njegovo najmlađe dijete, otišao je u Zambiju na nekoliko dana. U ovu su ga zemlju pozvali kako bi preuzeo orden za svojeg oca, nedavno preminulog pjevača.

U glavnom gradu Zambije, Lusaki, dočekali su ga čelni ljudi, koji su mu poklonili kapu zambijske mornarice i sliku na kojoj piše: "Žandara nema koji ne zna moj lik".

Nakon Ljubljane, Novog Sada, Podgorice, Zagreba, Skoplja te bugarskih i poljskih gradova panonski je mornar dobio priznanje i od ove zemlje, a njegov sin je ceremoniji prisustvovao uz suprugu Nikolinu i još nekolicinu najbližih suradnika. "Zahvaljujući mom ocu, država Zambija me je pozvala da dođem i budem dio jedne ceremonije vezane za njega u jednoj tako dalekoj državi i ogromnoj, otprilike kao tri njegove Jugoslavije. Svima je nejasno zašto iako znaju da je moj otac bio ambasador Ujedinjenih naroda", rekao je Aleksa Balašević u videu kojeg je objavio na Instagramu.

Dodao je kako je Đorđe Balašević bio za vrijeme aparthejda 80-tih godina pozvan ispred ambasade Jugoslavije na ceremoniju u Južnoafričkoj republici. "Međutim, primijetio je da se u pozivnici ponavljala riječ 'bijeli' i slično. Znao je o čemu se radi. Pitao je hoće li na ceremoniji biti i onih drugih, a onda je dobio odgovor: 'Misliš oni obojeni'. Rekao je: 'Ne, mislim oni ljudi'. Odbio je, naravno, da ode. Isti ti ljudi danas mene čine ovako ponosim, da odem pred njih i da budem pozvan na ovaj jedan zaista povijesni prelijep čin vezan za njega. To je jednostavno on. I iz tog razloga svi mi ostajemo bez teksta što je on ustvari i dokle njegove riječi idu", zaključio je Aleksa u videu.

Uz jednu od objava iz ove afričke zemlje, onu na kojoj preuzima već spomenuti dar, mornarsku kapu, Aleksa je napisao:

"Riječi su suvišne, Ali ajd'... Ovaj put nema kapi vode koji su kao biseri, već suza koje su kao ordenje! Ovaj put, kao i svaki prethodni i budući da vidim njega onakvog kakvog ga jedino i znam... Mog i vječnog! Od Bitolje, Sofije, Cetinja, Novog Sada, Sarajeva, Varaždina, Ljubljane pa i Krakova, Kijeva do Lusake! Prostire se tvoje Panonsko More. Žandarmerija Zambije izrazila je dobrodošlicu i zahvalnost tvom sinu na aerodromu Kenet Kaunde u Zambiji zbog jednog od svetih gesti koje si uradio dosta prije mog rođenja... Poklonivši mi kapu Zambijske Mornarice i sliku na kojoj piše 'Žandara nema koji ne zna moj lik', izgleda je stvarno tako moj veliki prijatelju i oče. Ponos, ljubav, suze i neki neopisiv osjećaj. Često. Volim te, volimo te".

Oglasila se i njegova majka Olivera Balašević (62), koja nije krila koliko je ponosna na svog sina, kao i supruga. "Ne znam više Bože prosti... Da l' da strepim ili da stremim da to breme posebnosti i na tebe nakalemim? Ako nije kasno već", napisala je Olja uz video na kojem Aleksa putuje u Afriku.

Aleksa je, inače, mladi umjetnik i producent filma "Megdan". O projektu se još ne zna puno detalja, no jasno je da će neki od likova biti MMA borci. Aleksa, inače, bavi organizacijom MMA borbi pod istim imenom, Megdan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:43