‘SRCE HRVATSKE‘

Band aid ‘Srce Hrvatske‘ pjeva u zahvalu svim ljudima koji prvi pomažu kad je najteže

Autori pjesme odrekli su se svojih godišnjih honorara kroz akciju HDS ZAMP-a ‘Playlista za glazbenu školu u Sisku‘
Band Aid 'Srce Hrvatske'

Band aid Srce Hrvatske kao i istoimena pjesma „Srce Hrvatske“, nastala je kao reakcija na sve što se proteklih mjesec dana dogodilo u potresom teško razrušenoj Sisačko-moslavačkoj županiji, a poglavito na patnju i stradavanje ljudi.

Iz istog se razloga i skupina od dvadesetak umjetnika, u najvećem dijelu zagrebačkih glumaca, okupila u zajedništvu glazbenog band-aida „Srce Hrvatske“.

Riječ je o isključivo vanistitucionalnom projektu koji se temelji na dragovoljnom i besplatnom učešću svih sudionika.

Autori pjesme Toni Eterović i Leonardo Čeči Baksa, odrekli su se svojih godišnjih honorara kroz akciju HDS ZAMP-a „Playlista za glazbenu školu u Sisku“ s ciljem obnove potresom razrušene zgrade Glazbene škole „Frana Lhotke” u Sisku.

Za pjesmu je snimljen i spot:

Osnovna poruka pjesme je to da nikakva ugroza ne može zaustaviti val dobrote koji se širi Hrvatskom kad god je njezinim građanima najteže. Pjesma je zamišljena i kao svojevrsna počast i neizmjerno divljenje i zahvalnost svim onim ljudima koji nesebično daju dio sebe kada je drugome to najpotrebnije, nerijetko ugrožavajući vlastitu egzistenciju, a i vlastiti život.

Val je to u kojem autori i izvođači ove pjesme žele biti jedna malena kap, i to načinom koji oni najbolje znaju.

„Ukoliko barem netko od stradalnika i nebrojenih volontera, barem jedna osoba od svih njih, osjeti našu poruku te dobije dodatnu snagu u ovim trenucima … mi ćemo biti sretni jer smo svoj cilj ispunili.“ – složni su svi akteri iz Band Aida Srce Hrvatske

Ekipa koja je sudjelovala u ovom projektu su:

- Glumci: Marko Torjanac, Andrea Baković, Davor Svedružić, Sanja Marin, Jasna Palić Picukarić, Adalbert Turner Juci, Adam Končić, Kostadinka Velkovska, Žarko Savić, Pero Juričić, Ronald Žlabur, Marija Kolb, Marina Kostelac, Matija Prskalo, Matilda Sorić, Branko Smiljanić, Đuro Roić i Zlatko Ožbolt.

- Glazbenici: Tomislav Presečki, gitare, Nino Krznar, bas gitara, Toni Eterović, programiranje, klavijature, prateći vokal, Jadranka Krištof, prateći vokal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 00:46