SJEĆANJE NA LEGENDU

‘Barba Oliveru, nadam se da ste ponosni na nas i da ćemo dostojno predstaviti vaše note...‘

Mlade snage hrvatske glazbene scene u četvrtak navečer u Veloj Luci pjevale su u čast velikom Oliveru Dragojeviću
koncert 'Evo mene među moje' u Veloj Luci
 Ante Cizmic/CROPIX

Na pijaci ispred crkve Sv. Josipa u Veloj Luci na Korčuli u četvrtak navečer organiziran je koncert pod nazivom "Evo mene među moje" na kojem su mlade snage domaće glazbene scene pjevale pjesme od kojih je nikad prežaljeni Oliver Dragojević svojim izvedbama napravio evergreene hrvatske glazbe.

Na koncertu su nastupili Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta i Petra Roško.

Program, koji je trajao puna tri sata, otvoren je skladbom "Dobar dan" koju je napisao Zlatan Stipišić Gibonni.

image
koncert 'Evo mene među moje' u Veloj Luci
Ante Cizmic/CROPIX

- Za mene ime Oliver znači djetinjstvo, ono djetinjstvo u kojem su se vrtjele ploče i recitirali njegovi tekstovi, ono djetinjstvo kad se na dvoru osjeti miris mušula iz teće, obitelj je na okupu, a Oliverova pisma u zraku... Radujem se nastupu na ovom koncertu, jer će ovu večer ponovno zaživjeti sva sjećanja - djetinjstvo, lito i vječni Oliver - rekla je Petra Roško.

image
Mia Dimšić
Ante Cizmic/CROPIX

- Nastupati na bilo kakvom događaju posvećenom Oliveru je velika čast, a pogotovo kad je riječ o koncertu u Veloj Luci, tamo gdje je sve počelo. Nije nimalo zahvalno pjevati njegove pjesme, ali sigurna sam da govorim i u ime svih ostalih izvođača kad kažem da se na to ne trebamo ni fokusirati. Trebamo biti zahvalni što imamo priliku biti tamo, pjevati iz srca, družiti se, jer nas je baš takvim stvarima naš veliku uzor uvijek i pokušavao naučiti - izjavila je Mia Dimšić.

image
koncert 'Evo mene među moje' u Veloj Luci
Ante Cizmic/CROPIX

Emotivna je bila i Albina Grčić, koju smo gledali u popularnom TV showu "The Voice".

- S obzirom da mi je oduvijek bila želja upoznati barba Olivera, ovaj nastup u njegovoj rodnoj Veloj Luci mi iznimno znači i velika je čast dobiti priliku uopće izvesti njegove vječne melodije pred najvjernijom mu publikom. Barba Oliveru, nadam se da ste ponosni na nas mlade izvođače i da ćemo dostojno predstaviti Vaše životno djelo, Vaše note, Vaše riječi - rekla je Splićanka.

image
Albina Grčić
Ante Cizmic/CROPIX

- Sigurna sam da će ove večeri Vela Luka sjajiti od ljubavi - dodala je Uršula Najev.

- Znam da će biti čarobno. Sve što ima veze s Oliverom za mene je čarobno - od svih ljudi koji sudjeluju u ovom koncertu do publike koja je došla slušati... Sve nas veže ista ljubav, neka tajna veza, to svjetlo koje nam je Oliver unio u živote i ostavio da ga nosimo sa sobom - izjavila je uoči koncerta Antonela Đinđić.

Na neprocjenjivo nasljeđe koje je Dragojević ostavio iza sebe osvrnula se i Petra Oreč: "Olivera sam upoznala s jedne strane kao velikog glazbenika koji je istinski uživao u tome što radi, a s druge kao duhovitog i skromnog čovjeka koji me se upravo zbog svoje prizemljenosti i pristupačnosti dojmio te me uvukao u svijet glazbe. Mislim da je ostavio neizbrisiv glazbeni trag i veliko bogatstvo svim mlađim generacijama".

image
Vinko Ćemeraš
Ante Cizmic/CROPIX

- Oliver je bio jedan od najvećih, ako ne i najveći pjevač ovih naših prostora. Imao sa ga priliku upoznati prije 16 godina na dodjeli Porina, kad mi je pokazao kako se pleše izvan ritma, ako to uopće možete zamisliti. Prošle su već dvije godine... Bit će suza, bit će smijeha, bit će puno lijepih pjesama, večeras zajedno slavimo život Olivera Dragojevića - rekao je Dino Jelusić.

image
Dino Jelusić
Ante Cizmic/CROPIX

- Velika mi je čast biti dio ovog koncerta na kojem nastupa veliki broj glazbenika, a posebno zato što sam i kroz svoj glazbeni put dosta radio s Antom Gelom, koji je usko surađivao s Oliverom. Mnogo sam naučio od njega i ovo je izvanredna prilika da svojom izvedbom odam počast velikanu hrvatske glazbe, koji je toliko duše i emocije unosio u svoje nastupe - kaže Alen Đuras.

image
Iva Ajduković i Alen Đuras
Ante Cizmic/CROPIX

Obitelj Dragojević - Oliverova supruga Vesna te sinovi Davor, Damir i Dino s djecom - emotivne nastupe mladih glazbenika pratili su iz prvoga reda. U publici je bio i Vinko Barčot, skladatelj iz Vele Luke koji je Oliveru napisao neke od najljepših pjesama - jedna od njih je i "Kad mi dođeš ti".

Ante Gelo predvodio je orkestar od 25 glazbenika na pozornici, a za gudački orkestar zadužen je bio dirigent Alan Bjelinski.

image
obitelj Olivera Dragojevića u publici
Ante Cizmic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:01