OMILJENI VODITELJI

Barbara i Duško: Možda je sebično staviti sebe u prvi plan u ovakvim vremenima, ali nije nam lako

Otkrili su koliko im je koronakriza poremetila planove te zašto najviše vole raditi jedno s drugim
Barbara Kolar i Duško Ćurlić
 
 Goran Mehkek/Cropix

Voditeljski dvojac iz "Zvijezde pjevaju" Barbara Kolar i Duško Ćurlić u Pressingu N1 televizije su govorili o tome kako je biti slobodni voditelj u pedesetima, koliko im je koronakriza poremetila planove, zašto najviše vole raditi jedno s drugim i o mnogočemu drugom.

Kolar i Ćurlić ispričali su da su se godinama poznavali, da su povremeno bili i na nekim projektima, ali da je prošlo puno godina dok nisu skupa počeli raditi i na televiziji. Barbara Kolar je kao zanimljivost primijetila da su i ona i Ćurlić i voditelj Ilija Jandrić imali početak u istom mediju.

"Svi troje smo počeli raditi na radiju i možemo potvrditi da je radio teška zaraza. Ako je netko u srži radijski čovjek, ako ti je to pod kožom, ne ide to tako lako vani", konstatirala je, a Ćurlić je potvrdio:

"Da, radio ostane ta ljubav. Došao sam sa 21 godinom na radio. Trebalo mi je šest mjeseci vježbanja na suho."

Ćurlić je svoj radijski početak imao na Radiju 101, gdje je ostao oko 15 godina. U Pressingu je otkrio koliko mu je to bilo važno u životu. Rekao je, naime, da je izvorno pokušavao upisati Akademiju dramske umjetnosti, nekoliko puta.

"Tog trena kad nisam primljen na Akademiju i kad sam odlučio da više neću ići, tražio sam kompenzaciju. Srećom došla je u obliku radija, voditeljskog posla koji radim dandanas, a poslije televizija. Da budem iskren, da nisam otišao u tom smjeru, ne znam kako bih završio", kazao je i otkrio u čemu je bila stvar:

"Kad si klinac, kad te roditelji sa sedam godina odvedu u ZKM, kad od zatvorenog djeteta postaneš otvoreno biće, koje stane na pozornicu, pjeva, ne vidiš se nigdje drugdje... To ti bude cijeli svijet. I kad se taj svijet sruši... Da nisam našao ovo, ne znam kako bi bilo."

U djetinjstvu je već znala da je za javni nastup i Barbala Kolar:

"Ja sam sa tri godine rekla: 'Ja ću biti zvijezda na Broadwayju!'"

Voditelja je zanimalo kako je danas biti voditelj-freelancer, u dobu pandemijske krize.

"Možda je sebično staviti sebe u prvi plan u ovakvim vremenima", odgovorio je Ćurlić i dodao da nije lako.

Kolar i on složili su se da je to "u neka vremena sigurno bilo financijski isplativije".

Za aktualnu sezonu "Zvijezde pjevaju" voditelj je kazao da se snimalo ljeti, kako bi objasnio zašto je u publici bilo drugačije nego što bi bilo sada. Kako će šou ići u finalu uživo uz covid?

"Ne znam u potpunosti. Koliko sam shvatila, u studiju s nama neće biti publike. Možda će u susjednom studiju biti nešto", objasnila je Kolar i dodala da su zasad svi kandidati zdravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 05:14