VODITELJ U ŠTIKLAMA

‘Bilo je strašno, rekao sam im kako nisu normalni i demonstrativno napustio jednu probu‘

Frano Ridjan naći će se u ulozi kakvu, kako kaže, nije zamišljao ni u najstrašnijim scenarijima
Frano Ridjan
 Nova TV

Voditelj showa "Tvoje lice zvuči poznato" Frano Ridjan (35) u idućoj će se emisiji naći u ulozi kakvu, kako kaže, nije zamišljao ni u najstrašnijim scenarijima, jer prvi put na vlastitoj je koži iskusio sve čari transformacije.

Dapače, kao gost iznenađenja uskočit će u štikle, ni više ni manje, nego energične Tine Turner, a upravo će njegov bombastični nastup uz Lanu Klingor Mihić, koja postaje Cher u cvijetu mladosti, otvoriti emisiju. Frano i Lana tako će zajedno izvesti zajednički hit iz 1970-ih te dvije megapopularne američke glazbene dive.

Uoči nedjeljnog nastupa Ridjan ne skriva nervozu.

- Nisam nikad zamišljao da ću se morati transformirati, a pogotovo ne u ženu, i to ženu takvih stilskih performansi i veličina. Pritom, druženje sa štiklama i haljinama, kao nešto što će gledati moji sinovi, posebno me veseli - smije se voditelj.

Najteže kod transformacije ipak mu je, kaže, palo pjevanje.

image
Frano Ridjan kao Tina Turner
Nova TV

- Najteže mi je pjevati, to je najveća, a možda i jedina trauma koju imam, posebno pjevati u javnosti. Imam sada hrapaviji glas, ali to mi je tolika fobija da niti ne uspijem iskoristiti sve prednosti toga - iskren je Frano, dodajući kako ga je dodatno frustrirala činjenica da mora zapjevati ženskim glasom.

- Bilo je strašno, jer sam trebao pjevati ženu, a kako će pjevati muškarac s baritonom žensku dionicu? Nadao sam se da ću možda dobiti Cher, jer ona ima taj neki alt, ali dopala me Tina, žena koja pjeva nebeske visine, i to su morali prilagoditi. Kad su mi na probama rekli da ću morati pjevati u falsetu, rekao sam im kako nisu normalni i demonstrativno napustio jednu probu. Onda su mi objasnili: "Ajde, vidjet ćeš da ti to možeš" pa smo se ipak zezali - prisjetio se voditelj.

Komentari na probama su, kaže Ridjan, i više nego pozitivni, a na gledateljima je da se dobro zabave.

- Pjevat ćemo "Tops", legendarnu stvar, Cher i Tina u izdanju kada je televizija još bila u povojima. To je jedan od rijetkih nastupa Tine u kojem nije klasična. To je Tina koju ne viđate često, gotovo nikad, i bit će zabavno prije svega - najavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2020 23:43