NEUTJEŠNA OBITELJ

Bivša supruga Borisa Komnenića za Jutarnji: ‘Ne možemo se pribrati, roditelji su mu doživjeli šok‘

Najteže je trenutno glumčevoj obitelji, njegovim roditeljima i kćeri Nike, koju je dobio u braku sa Zagrepčankom Renée Pennanen
Boris Komnenić u ulozi Guze Popadića
 YouTube/Screenshot

Dvije godine nakon Gige otišao je još jedan Popadić. Glumac Boris Komnenić, koji je u hit-seriji "Bolji život" s kraja 80-ih utjelovio lik sina Aleksandra Guze Popadića, preminuo je od infarkta u 64. godini.

Prema izvještaju srpskih medija, beživotno tijelo prvaka Narodnog pozorišta, a inače rođenog Puljanina, pronađeno je u subotu navečer u stanu u Novom Beogradu. Još jedna u nizu smrti zvijezda bivše Jugoslavije potresla je njegove kolege koji se od Komnenića opraštaju na društvenim mrežama.

Najteže je glumčevoj obitelji, njegovim roditeljima i kćeri Nike, koju je dobio u braku sa Zagrepčankom Renée Pennanen s kojom je sve ove godine, unatoč razvodu ostao u iznimno dobrim, prijateljskim odnosima.

- Svi smo doživjeli šok, posebno njegovi roditeljim. Otac mu je u strašnom stanju, on je otišao u stan jer se Boris nije javljao na telefon. Za sve nas bilo je to silno nenadano, jer nije bila u pitanju neka duga, teška bolest, još se uvijek ne možemo pribrati, vjerovati u to. Teško nam je svima, jer Boris je bio izvanredna osoba, odličan čovjek, pametan, duhovit, talentiran. Voljeli smo ga svi, naša kći Nike i njezino dvoje djece, baš kao i ja moj sadašnji suprug, bili smo s njim u jako dobrim odnosima i viđali se sve dok nije krenula korona - ispričala Renée Pennanen koja se od glumca razvela davnih dana, a kćeri i ona žive u Hrvatskoj. Datum sprovoda još nije poznat, a glumac će biti pokopan u beogradskoj Aleji velikana.

image
Boris Komnenić
YouTube/Screenshot

A iako je Komnenić ostvario niz zapaženih uloga u brojnim filmovima i serijama, među kojima su "Bal na vodi", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu" i "Sinđelići", hrvatska publika najviše će ga pamtiti upravo po ulozi najstarijeg sina peteročlane beogradske obitelji Popadić, vječno nezaposlenog Guze.

Bila mu je to najupečatljivija uloga, premda je ostvario i mnogo bolje, upravo zato što je "Bolji život" odmah postigao nevjerojatnu popularnost. Svim glavnim glumcima - od Marka Nikolića kao glave obitelji Dragiše Popadića, Svetlane Bojković kao njegove supruge Emilije, Komnenića kao najstarijeg sina "Saši-Guzi" i Lidije Vukičević koja je igrala kći Violetu odmilja zvanu Viki do najmlađeg člana Dragana Bjelogrlića koji se pamti kao nestašni Slobodan Boba - ta je serija obilježila karijeru. Jedino se Bjelogrlić uspio 'izdići' iznad nje svojim kasnijim ostvarenjima, no ostali su zapamćeni u kolektivnoj memoriji upravo po junacima iz "Boljeg života".

Komnenić je rođen 29. ožujka 1957. godine. Nakon završene gimnazije u Puli upisao je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, a već 1984. postao je član Narodnog pozorišta. Kada je dobio angažman u "Boljem životu" autora Siniše Pavića, postao je zajedno s ostalim Popadićima nevjerojatno popularan.

"Bolji život" bio je svojevrsna kombinacija sapunice, komedije i drame, koja se emitirala od 1987. do 1991. godine. Snimljene su 82 epizode, a kako je "Bolji život" bio iznimno gledan, već 1987. izdan je album s glazbom iz serije s dvanaest pjesama, uključujući i naslovnu koju je otpjevao Dado Topić. Zatim je 1989. snimljen film "Bolji život".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:02