ŠEFICA RESTORANA

Bivša TV voditeljica oslobođena optužbi da je kršila mjere: ‘Plaća mi je 5000 kuna, kazna bi me dotukla‘

Moli se sud da vodi računa o tome da se nalazimo u teškoj materijalnoj situaciji jer nam je do daljnjeg zabranjen rad, rekla je sutkinji
Frane Barbieri i Vanja Halilović
 Tom Dubravec/Cropix

Bivša televizijska voditeljica i manekenka Vanja Halilović u studenome prošle godine optužena je da je kršila epidemiološke mjere u restoranu Barbieri‘s u Zagrebu koji je u vlasništvu njezinog zaručnika Frane Barbierija.

Za kršenje epidemioloških mjera kazne se kreću do 70.000 kuna za pravnu osobu, a Vanja bi kao direktorica i odgovorna osoba morala platiti kaznu od 10.000 kuna. No, nakon što je iznijela obranu na Sudu, oslobođena je svih optužbi, piše Slobodna Dalmacija.

- Moli se sud da vodi računa o tome da se nalazimo u teškoj materijalnoj situaciji budući da nam je do daljnjeg zabranjen rad te smo ostavljeni bez prihoda, a s ogromnim troškovima režija, zakupa i troškova za plaće zaposlenih 14 djelatnika. Moja mjesečna plaća je oko 5.000 kuna pa bih plaćanjem kazne koja mi je izrečena bila dovedena do ruba egzistencije, izjavila je Vanja pred sudom.

U trenutku nadzora u restoranu između gostiju nije bila osigurana fizička distanca od 1,5 metra niti se poštivala odredba o okupljanju najviše 50 ljudi u zatvorenom prostoru, navedeno je u prijavi inspektora civilne zaštite.

Bivša manekenka je na ročištu u svoju obranu rekla kako su se držali propisanih mjera, iako je na restoranu bilo napisano da je dopušten ulazak 60 osoba. Problem je, istaknula je, bio u tome što nisu mogli silom izbaciti nasilne i nekulturne goste.

Budući da tužitelj u optužnom prijedlogu nije imao drugih dokaznih prijedloga, uvažavajući činjenicu da se inspektor koji je provodio nadzor u svom iskazu nije mogao sjetiti provedenog nadzora, a saslušana svjedokinja je u cijelosti potvrdila obranu okrivljenika, sud nije bio u mogućnosti u dokaznom postupku s potpunom sigurnošću utvrditi krivnju okrivljenika za prekršaj koji im je stavljen na teret - piše u presudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:43