ZATVARANJE U NEDJELJU

BOGAT PROGRAM DANAS I SUTRA U VARAŽDINU Rambo Amadeus, Tony Cetinski i Tomislav Mužek uoči finala Špancirfesta

 Bruno Konjević/Nikša Stipaničev/Željko Hajdinjak / Cropix

Festival Špancirfest ulazi u završnicu, a program uoči finala u nedjelju bogat je i raznovrstan. Svakako su najzanimljiviji elementi programa veliki koncerti, kojih neće manjkati.

Danas u 22 h na velikoj pozornici (Pan pozornica) u Starom gradu nastupa Tony Cetinski, na čijem će koncertu publika biti u prilici čuti neke od njegovih najvećih hitova kao što su “Nek ti bude ljubav sva”, “Ja sam zaljubljen”, “Nek te zagrli neko sretniji” ili pak “Kad žena zavoli”. Velikim hitovima i najljepšim ljubavnim baladama Tony Cetinski je osvojio srca mnogih žena, a gotovo je nemoguće odabrati favorita među njegovim pjesmama.

Komedija Lude kuće

Iste večeri u Vili Bedeković na programu je humoristični triler s natruhama crnog humora te elementima satire, predstava Lude kuće “Samo preko njega mrtvog”, s početkom u 20.30. sati. Tekst i režiju potpisuje Rene Bitorajac, a glume Bitorajac i Jan Kerekeš. Junaci predstave su obični ljudi iz susjedstva, čisti pred zakonom i svojim suprugama, i to sve do dana kada igrom slučaja postaju braća po kriminalnom djelu. Oni, naime, nisu lopovi, ali kad im novac padne s neba, prilika, znatiželja, pohlepa i nepromišljenost pretvore ih u kriminalce. Nasreću, oni su potpuni amateri u kriminalu pa izazivanje sudbine ne mora uvijek završiti tragično, već i komično.

U subotu u Vili Bedeković s početkom u 20.30 posjetitelji Špancirfesta u mogućnosti su pogledati koncert na kojem nastupaju Tomislav Mužek & Trio “Sve samo ne opera”. Svaki put kad Tomislav Mužek, proslavljeni i nagrađivani tenor, nastupa u Varaždinu, zapravo se vraća “doma”.

Mužekov repertoar

U želji da pokaže i svoju neopernu stranu, okupio je sjajnu ekipu glazbenika: Miroslava Lesića na gitari, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu, a repertoar je sastavio po vlastitom neopernom ukusu u rasponu od talijanskih kancona i klasike do hitova Erica Claptona, Stinga, Arsena Dedića i drugih, ali i klasičnih izvedbi Chitarre Romane i drugih kancona.

S početkom u 22 sata u subotu na velikoj pozornici Staroga grada publiku čeka i veliki koncert Ramba Amadeusa. Crnogorski rocker, pjevač i kantautor Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, jedan je od najosebujnijih na regionalnoj glazbenoj sceni. Upravo je on autor svakodnevno korištenog izraza turbofolk, budući da je jedan od najvećih kritičara takve glazbe na Balkanu. U svojim tekstovima često kritizira nacionalizam i politiku.

Ulaz na koncert Tonyja Cetinskog u petak i Ramba Amadeusa u subotu je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:18