IZ PRVE RUKE

Bojan Jambrošić: ‘Pjevam, radim crtiće, a velika mi je želja snimiti duet s Ninom Badrić‘

‘Koncerata nema, ali privatni život trenutno mi je bogatiji. Sad više vremena posvećujem sebi i svojim najbližima‘
Dora Fišter i Bojan Jambrošić
 Dario Njavro/ HRT

Bojan Jambrošić, kojeg svake subote gledamo na HTV-u u spektaklu 'Zvijezde pjevaju' kao mentora Dore Fišter, Čakovčanin je s mnogo različitih interesa. Pjevač koji je nedavno proslavio deset godina rada na glazbenoj sceni, nastupao je u brojnim mjuziklima, a uz to je i kreator crtanih filmova u čemu je doslovno sam svoj majstor, jer sam radi sve: od scenarija, glazbe, animacije, snimanja do montaže.

Koje odlike mora imati dobar pjevački mentor u HTV-ovom showu 'Zvijezde pjevaju'?

- Prema meni je bitno da zna prepoznati prednosti i nedostatke svoje učenice, te da kroz zabavu, smijeh i zezanciju prenosi svoje znanje i nikako ne zaboravi da je ovo zabavni show, a ne samo natjecanje.

Je li vas strah kritika žirija?

- Nije. Uvijek ih rado poslušam i poradim na njihovim uputama. Vjerujem da nije ni njima lako odrediti kome će dati najvišu, a kome najnižu ocjenu. Naravno, nismo baš uvijek zadovoljni njihovim odlukama, komentarima i ocjenama, ali zato je publika tu da dâ svoje 'drugo' mišljenje.

Što mislite, koliko su sudionici showa zakinuti zbog toga što zbog korone nema glasanja televizijske publike, jer su se emisije morale snimiti unaprijed?

- Na sreću nismo bili u potpunosti zakinuti glasova publike jer je u showu bila publika u studiju koja je glasala za svoje favorite. Naravno da je bilo puno zanimljivije i napetije kad je publika od doma glasala. Tada je i veći broj ljudi glasao, ali s obzirom na situaciju i ovako je bilo stvarno zanimljivo jer, kao što ste već i mogli vidjeti, glasovi publike su bili ti koji su promijenili rezultat. Ali u finalu će svi imati mogućnost glasati jer finale ide uživo i o pobjedniku odlučuje publika ispred malih ekrana.

Međimurci su zbog showa 'Zvijezde pjevaju' bili na slatkim mukama jer su navijali i za vas i za Damira Smrtića. Iako je Smrtić spadao 'pod kapu' Ivane Kindl, kako vam se on čini kao pjevač?

- Damir je veliki radnik i uz Ivanu Kindl kao učiteljicu bio je nezaustavljiv. Ivana je stvarno čudo i iz Damira je izvukla ono najbolje.

Koje su prednosti Dore Fišter kao pjevačice?

- Prvenstveno joj je u ovome pomoglo to što je glumica jer, iako se neki ne bi složili sa mnom, smatram da je pjevanje poput glume. Ti kao pjevač trebaš ljudima prenijeti emociju koju pjesma ima: prvo svojim glasom, ali onda i ponašanjem i nastupom. Uz Doru mi je bilo super jer je zabavna a i spremna je bila na rad, probe i na sve moje lude ideje. Napredovala je iz emisije u emisiju i to je bio moj cilj. A dokle smo došli morat ćete vidjeti u narednim emisijama.

Koliko je pandemija korone utjecala na vaš privatni i poslovni život?

- Na poslovni život je dosta utjecala jer su svi dogovoreni nastupi otkazani tako da sam se posvetio nekim drugim svojim talentima i manjim nastupima, uz nadu da će sve ići na bolje. A privatan život je više-manje ostao isti - čak sada više vremena posvećujem sebi i svojim najbližima.

Fale li vam koncerti?

- Jako. Fali mi taj kontakt s publikom i zajedničko pjevanje i uživanje u glazbi. Jedva čekam da se sve nekako smiri pa da možemo dalje, normalno nastaviti i s tim dijelom života.

Koje ste sve planove morali odgoditi zbog korone?

- Otkazano je puno nastupa, koncerata, a i predstava. Često smo se ponadali da će se nešto ipak održati, ali onda bude dan prije otkazano.

Lani ste proslavili 10 godina svoje glazbene karijere. Što planirate u narednih 10 godina?

- S obzirom na situaciju teško je reći što planiram i u narednih 10 tjedana. Ali volio bih da ako ne drugačije u najmanju ruku bude isto kao nekad. Da pjevam, izdajem albume, spotove, budem u puno mjuzikala, da opet nekom budem mentor i da kroz život prolazim uz glazbu.

Što biste danas savjetovali 24-godišnjem Bojanu koji je netom pobijedio na showu 'Hrvatska traži zvijezdu'?

- Savjetovao bih mu da ne treba uvijek sa svima biti dobar jer nisu svi dobri prema tebi. Neka vjeruje u svoje snove i neka i dalje bude uporan jer ga čeka još puno divnih stvari u životu.

Nedavno ste kazali da vam je velika želja snimiti duet s Ninom Badrić. Zašto baš s Ninom?

- Jer volim njen glas, senzibilitet i emociju. Taj duet želim otkako sam stupio na scenu.

Hoćete li se natjecati na Dori?

- Imam nekih planova... Vidjet ću kakva će biti pjesma, a kako volim Doru kao festival, volio bih se prijaviti.

U slobodno vrijeme bavite se stvaranjem crtića koji na YouTubeu imaju mnogo pregleda. O kakvim crtićima se radi?

- To su crtići koje sam počeo prvenstveno raditi za svoje nećake Vitu i Niku. To su dječje pjesmice, brojalice i kratki crtići koji su, na moju sreću, pronašli svoju publiku. Crtam likove, animiram ih, radim pjesmice, glazbu i scenarije... Moj nećak kaže: 'Ti si jedno veliko dijete', a ja se slažem s njim i evo trenutno nastavljam sa svojim crtićima, a jedan od njih će se uskoro moći vidjeti i na malim ekranima.

Koliko vam vremena treba da napravite jedan crtić?

- Teško je to reći jer ovisi od crtića do crtića, ali kako ja stvarno uživam u tome niti ne gledam na vrijeme koje potrošim na izradu. Inače, trenutno snimamo za HRT-ov Dječji program novu emisiju pod nazivom 'Jojo i Brojevi' za koju ja, osim što glumim u njoj, radim i pjesme, glazbu te crtam likove i animacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:50