LEGENDA SE VRATILA

Božo Sušec otkrio da se bori s teškom bolesti: ‘Pobjeđujem je, sada sam na 75 posto. Nedostajala mi je TV‘

U razgovoru za Jutarnji Sušec je kazao kako se još uvijek nije potpuno oporavio, ali da će iz emisije u emisiju njegovo ozdravljenje biti sve vidljivije

Božo Sušec i Ljiljana Saucha

 Screenshot HRT

Vidno mršaviji i slabiji, ali jednako karizmatičan, legendarni sportski komentator Božo Sušec nakon teške bolesti i životne bitke u velikom se stilu vratio na male ekrane i svom omiljenom televizijskom poslu u ulozi voditelja u emisiji "Zlatna liga" gdje je kolegici Ljiljani Sauchi, ali i gledateljima otkrio kroz što je prolazio u posljednje vrijeme. U razgovoru za Jutarnji rekao je da se još uvijek nije potpuno oporavio, ali će iz emisije u emisiju njegovo ozdravljenje biti sve vidljivije.

- Dosta dugo te nije bilo s nama - rekla je Boži Sušecu voditeljica Ljiljana Saucha odmah na početku emisije "Zlatna liga" koja se emitira na Prvom programu HTV-a, a čije će zaštitno lice odsad biti i omiljeni komentator.

U svom stilu 77-godišnji Sušec je to ukratko objasnio.

- Devet mjeseci. Jedna trudnoća. Razlog je jedna ozbiljna boleština s kojom sam se borio. Pobjeđujem je. Blizu sam konačnoj pobjedi. Ali, sad sam dovoljno dobro da bih se mogao obratiti i nadam se biti dobar partner Ljiljani - rekao je Sušec koji je pred kamerama tijekom emisije na trenutke otežano govorio, što je vjerojatno rezultat bolesti s kojom se bori.

Omiljeni HRT-ov komentator prošle je godine otkrio da su iza njega tri teške operacije, ozbiljna borba za život i da mu je zdravstveno stanje bilo jako loše. Borba se, očito, nastavila, no Sušec je izašao kao pobjednik i vratio se onome što najbolje umije i u čemu, ne skriva, neizmjerno uživa.

image

Božo Sušec (arhivska fotografija)

Marko Miscevic/Cropix

- Povratak na televiziju donio mi je veselje i radost jer sam se vratio među ljude koje volim i s kojima sam radio godinama, a i trebala mi je potvrda da to mogu. Glavni motiv bio mi je da održavam mentalno zdravlje i bavim se nečim zanimljivim, a meni je zanimljiva priča o "Zlatnoj ligi" jer susrećem ljude s kojima sam proveo veći dio života ili upoznajem neke nove koji su i dan danas jako interesantni i imaju svašta reći i pokazati nam. Jako mi je ugodno - naglašava Sušec.

O bolesti ne želi previše govoriti. Radije se okreće veselijim temama, budućim emisijama i novim projektima.

- Iza mene je razdoblje bolesti, ali prošao sam sve potrebne terapije i vježbe, pa i akupunkture, i sad sam O.K., koliko se vidi i na televiziji. Recimo da je to 75 posto mene. Idemo dalje dok poslodavci i gledatelji budu zadovoljni i dok ja mogu. Nedostajala mi je televizija i općenito aktivnost dok su trajale terapije, a sad se vraćam nečemu što sam radio cijeli život, dakle biti dio televizije i televizijskog programa, doživjeti ponovno studio, kamere, slušalice, kamermane, režiju... Vratio sam se svom uobičajenom načinu života. Iz emisije u emisiju bit ću sve bolji. Nakon što sam u prvoj emisiji bio na "stranom terenu" sa sportašima Omašićem i Knegom, u sljedećoj sam emisiji, koju danas snimamo, na "domaćem terenu" s prof. dr. Paladinom i prof. dr. Labarom - u šali najavljuje Božo Sušec.

image

Ljiljana Saucha i Božo Sušec (arhivska fotografija)

Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:52