VESELJE U OBITELJI

Brak joj nije u krizi, Franka Batelić ne uspijeva sakriti sreću zbog druge trudnoće

Dvogodišnji Viktor na jesen će postati veliki brat! On, Vedran i ja jedva čekamo upoznati bebicu

Pjevačica Franka Batelić otkrila je sretnu vijest. Sa suprugom Vedranom Ćorlukom čeka drugo dijete, a par zajedno već ima dvogodišnjeg sinčića Viktora kojeg su dobili početkom 2020. godine.

”Sada kada više ne mogu skrivati trbuščić... Ta daaaaaaaam - Viktor će na jesen postati veliki brat! On, Vedran i ja jedva čekamo upoznati bebicu. A ja se nadam da će biti barem malo bolji spavač od brata! Haha”, napisala je Franka u objavi na Instagramu.

Franka i Vedran vjenčali su se 2018. godine u župnoj crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije Sv. Elizabeti u istarskoj općini Bale. Vjenčanju su nazočile brojne poznate osobe, a dobilo je i status “vjenčanja godine”.

Nakon što je Vedran lani snimljen bez prstena na ruci i s nepoznatom djevojkom u izlasku, krenula su šuškanja da im je brak u krizi, ali zajedničkim fotografijama to demantiraju.

Mala iz Labina

Trenutačno Franku gledamo i kao članicu žirija u showu “Ples sa zvijezdama” u kojem je i nastupila s plesnim partnerom Ištvanom Vargom prije 13 godina i pobijedila, a tada joj je bilo samo 16 godina.

Franka je odrasla u Labinu s obitelji koju čine majka Ingrid, otac Damir i mlađi brat Nikola koji je gitarist. Završila je osnovnu glazbenu školu, a osim klavira, svira i gitaru koju ju je otac naučio svirati. Prvo je počela pjevati u zboru Minicantanti. U tom sastavu nastupila je na brojnim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj, ali i šire. Nakon toga okušala se kao solo pjevačica na dječjim festivalima. Tako je na festivalu Voci nostre odnijela dvije nagrade, a nagradu je dobila i na festivalu Dorica u Osijeku.

Prijelomni trenutak u kojem je Franka ozbiljnije ušla u glazbene vode je pobjeda u emisiji “Showtime” 2007. s pjesmom “Ovaj dan”. To je ujedno i prvi Frankin singl, a napisao ga je Miro Buljan. Tada je imala 15 godina, a brigu oko njezine karijere preuzeo je Siniša Bevanda koji joj je i danas menadžer, dok se za Frankin styling brine Bevandina supruga Jasenka Tudor Bevanda, inače rodom s Hvara. Bevanda je 2007. bio kreativni direktor “Showtimea”, a u jednom je intervjuu istaknuo da je cilj emisije dobiti pobjednika koji će doista moći postati i ostati glazbena zvijezda.

Uči i voli jezike

U finalu Franka se borila s Marijom Ponjavićem, Mijom Lešinom i Artemijom Stanić. Nna kraju je pokazala da je najbolja. Kao pobjeda, čekalo ju je snimanje CD-a za Hit Records te sudjelovanje na Hrvatskom radijskom festivalu. Tih tinejdžerskih dana Franka je furala rock stil. Imala je kratku crvenu frizuru.

Osim pjevanja, velika su joj ljubav putovanja. Posjetila je SAD, Kanadu, Indiju, Veliku Britaniju, Francusku i Grčku, a želja joj je proputovati svijet. Tečno govori talijanski i engleski jezik, u Londonu je pohađala školu engleskog na South Bank Universityju, a uči i njemački.

Nakon showa karijeru je nastavila pjesmom “Ruža u kamenu” kojom je osvojila nagradu gledatelja na Hrvatskom radijskom festivalu, a već sljedeće godine nastupila je na Dori s “Pjesmom za kraj”. Franka je na Eurosongu 2018. Hrvatsku predstavljala pjesmom “Crazy”. Nije prošla u finale, a u ukupnom poretku završila je na 38. od 43 mjesta, što se smatra najlošijim rezultatom dosad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:59