ŠALJIVA OPERETA

Cambi i TBF snimili hip-hop pjesmu kojom pozivaju na seks u troje: ‘Sviđa mi se tvoja prija...‘

Šaljivu ‘Bambinu miu‘, za koju je snimljen sjajan spot, neki već nazivaju ‘Nadalinom‘ za 21. stoljeće
Spot ”Bambina Mia”
 Šime Bilić I Franko Kelam

Što se zbiva kada se na okupu nađu Cambi, TBF, Dino Rađa, Anamarija Asanović, Antonio Asanović i Splitske koke, odnosno glumice Ana Uršula Najev i Jagoda Kumrić?

Dogodi se "Bambina mia", pjesma koja se natječe na predstojećem Splitskom festivalu, a u kojoj mladić svojoj djevojci predlaže da se njemu i njoj u krevetu pridruži njena prijateljica.

image
Šime Bilić I Franko Kelam

- Dove sei, bambina mia, nešto bi ti šapnut tija, ali ne znan bi li smija, jel ok? Buona sera signorina, sviđa mi se tvoja prija, i šta kažeš da je zovemo na dejt? Već vas vidin, bejbe, i prizor mi je drag, nevin anđeo i slatki mali vrag... - pjevaju Cambi i TBF u novom ljetnom hitu koji Tomislav Mrduljaš, direktor Splitskog festivala, naziva "Nadalinom za 21. stoljeće", podsjećajući kako su upravo Oliver Dragojević i Boris Dvornik na Prokurativama još 1980. utabali trend takvoj vrsti pjesama.

Mentalitet grada

Danas, trideset i jednu godinu kasnije, na splitsku pozornicu u srpnju se penju Sandro Gerbec, Jure Nikolić, Joško Tranfić i Luka Čulić, koji će sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem izvesti pjesmu koju je napisao Josip Radić, dok su se za stihove pobrinuli Saša Antić i Ivica Ivanišević. Za neobičnu hip hop operetu snimljen je i videospot u režiji Milana Latkovića, u kojem je Split 80-tih postao scenografija za pravi mali film u kojem se, uz košarkaše Jugoplastike i cijelu plejadu likova, pojavljuju i fotografkinja Sonja Dvornik, nogometaš Antonio Asanović, dizajnerica Anamarija Asanović, te košarkaška legenda Dino Rađa. Sve je to lijepo, no kako bi naši junaci, dečki iz grupe Cambi, prošli da "menage a trois" u stvarnom životu predlože svojim boljim polovicama?

image
Sime Bilic

- Uh, s obzirom na to da su moji podrijetlom iz Slovenije, mislim da bih pod hitno bio deportiran natrag u zemlju predaka - kaže Sandro.

- Ja bih vjerojatno završio zakačen na parangal - dodaje Luka.

- Dobio bih tečom po glavi - siguran je Joško, dok Jure otkriva da je njegova supruga iz Kaštel Sućurca te ističe kako nitko zdrave pameti ženi iz tog kraja takvo što ne bi ni predlagao. Spot za "Bambinu miu" počinje kadrovima momaka iz grupe Cambi koji igraju košarku. Zamišljeno je bilo da sva četvorica nose originalne dresove Dina Rađe iz osamdesetih.

image
Dino Rađa, Josko Tranfić, Jure Nikolić, na snimanju spota Cambi i TBF
Šime Bilić I Franko Kelam

- Inicijalna ideja bila je da se prikaže ta već poznata splitska okrutnost i mentalitet, koji uvijek svoje uspješne ljude "spušta na zemlju". Tako je i došlo do ideje da svi košarkaši u toj sceni nose Rađin dres, jer mu se dive, ali mu ne žele odati priznanje pustivši ga u igru, nego on sjedi na klupi za rezerve. Uspjeli smo nabaviti originalne dresove iz 80-tih, ali toliko Rađinih dresova ipak nismo mogli naći, pa smo scenu realizirali uz male izmjene - objašnjava Jure, koji je s Joškom snimao scene košarke, dok su Sandro i Luka briljirali u kadrovima snimljenim uz bazen.

Problem s vespom

- Podjela uloga došla je zahvaljujući našem prirodnom habitusu. Često se znamo zafrkavati da smo nas četiri - dva balvana i dva hobita, i tako smo se ovdje i podijelili. Ja sam u mladosti trenirao košarku, a Joško ima 195 cm visine, pa je logično bilo da u ovoj priči on i ja završimo na košarkaškom terenu, dok su Sandro i Luka cijeli život trenirali plivanje, pa im je bazen prirodna sredina - kaže Jure, kojeg pitamo kako je u cijelu priču ušao Rađa, koji od dueta "Nisan više ja sa njom", koji je prije više od četvrt stoljeća snimio s Petrom Grašom, nije prakticirao takve suradnje.

image
Šime Bilić I Franko Kelam

- Do Dina smo došli zahvaljujući mojem kumu Anti Tranfiću, koji je njegov dugogodišnji prijatelj i fizioterapeut. Pristao je samo pod uvjetom da se radi o zaista dobroj zafrkanciji, a mi smo mu je omogućili - otkriva Joško. U spotu važne uloge igraju i Splitske koke - Jagoda Kumrić i Uršula Najev, te, neplanirano, treća njihova prijateljica Anamarija Asanović, i to samo zahvaljujući jednoj pokvarenoj vespi.

- Zamišljeno je bilo da Anamarija radi kostimografiju spota, ali smo kroz "brainstorming" s redateljem Milanom Latkovićem shvatili da nam nedostaje treća cura u priči, ona oko koje se dogodi cijeli problem.

image
Franko Kelam

Dok smo čekali da Anamarija s kostimima dođe na sastanak, shvatili smo i da treća glumica treba znati voziti vespu s brzinama. U tom trenu u sobu je ušla Anamarija i kazala: "Ljudi, oprostite, ali zaustavila mi se vespa na uzbrdici". Ako to nije sudbina... - prepričava Joško, koji ističe kako je koncept spota dalmatinski retro film, u koji su se savršeno uklopili Mladen Badovinac u ulozi nezaboravnog prodavača sladoleda s bazena, te Saša Antić, kojem se napokon ostvarila davna želja da izgleda poput lika kojeg je igrao Jeff Bridges u filmu "Big Lebowski".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:25