ANKETE ‘GORE‘

Čeka li Lasagnu drama u polufinalu? Fanovi: ‘Ta hrvatska banda isto je radila i lani, tragikomično‘

U prvom eurovizijskom polufinalu nastupit će 15 zemalja, od čega će ih deset proći u veliko polufinale

Baby Lasagna

 Renato Branđolica/HRT

Baby Lasagna i ‘Rim Tim Tagi Dim‘ sakupit će najviše glasova 7. svibnja u prvom eurovizijskom polufinalu, predviđaju eurovizijski fanovi u anketi objavljenoj na wiwiblogsu. Hrvatski predstavnik, nošen simpatijama publike, skupio je 22,44 posto glasova, na drugom je mjestu Litva s 11,57 posto, a na trećem Ukrajina s 9,83 posto.

Prema prognozama obožavatelja Eurosonga iz prvog polufinala dalje bi trebali proći i Srbija, Irska, Slovenija, Portugal, Cipar, Finska, te Poljska. Luksemburg. Australija, Azerbejdžan, Island i Moldavija u ovoj anketi skupili su najmanje glasova, a fanovi im ne predviđaju ulazak u finale Eurosonga.

Podsjetimo, u prvom eurovizijskom polufinalu nastupit će 15 zemalja, od čega će ih deset proći u veliko polufinale. Tko će to biti odlučit će se televotingom, kao i u drugom eurovizijskom polufinalu koje je na rasporedu 9. svibnja. U samom finalu, 11. svibnja, o pobjedniku Eurosonga uz publiku odlučivat će i žiri u omjeru 50:50 posto.

No, vratimo se polufinalu. Za razliku od lani, kada je Let3 s pjesmom ‘Mama ŠČ‘ u sličnoj anketi bio u donjem dijelu ljestvice zemalja za koje se tada prognoziralo da će uspjeti osigurati plasman u završnicu, kod Baby Lasagne nema dvojbe. Fanovi Eurosonga s velikom sigurnošću ‘vide‘ ga u finalu.

- Iz prvog polufinala dalje prolaze Hrvatska, Ukrajina, Litva, Srbija i Finska, a ostalih pet zemalja koje prolaze teško mi je predvidjeti - kaže jedan komentator na wiwiblogsu.

- Hrvatska ide do pobjede - predviđa drugi.

- Bit ćemo pametniji kada vidimo nastupe uživo koji bi mogli dosta toga promijeniti - upozorava treći komentator.

Ima, naravno, i onih kojima pompa oko ‘Rim Tim Tagi Dim‘ ide na živce.

- Ovi Hrvati su ludi za glasanjem! Stalno stišću za tog Baby Lasagnu koji meni na Dori nije bio uvjerljiv - smatra jedan eurovizijski obožavatelj, dok njegov istomišljenik otkriva ‘hrvatsku urotu‘ na Eurosongu. Kako kaže, jedan njegov prijatelj mu je ispričao kako 500 ljudi iz Hrvatske po cijele dane ne rade ništa nego u svim eurovizijskim anketama sumanuto glasaju za Baby Lasagnu i tako stvaraju nerealnu sliku njega kao favorita.

- Ta hrvatska banda istu stvar radila je i lani. Tragikomični su - kaže on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 12:45