RASPRODANI KONCERT

Četiri tenora nastupila pred prepunim Lisinskim, Pecu došla podržati i nova cura Silvia Dvornik

Tenori, odnosno Đani Stipaničev, Vlado Garić, Filip Hozjak i Marko Pecotić na pozornici su izveli svoje poznate skladbe

4 tenora i Matija Cvek

 Petra Srđenović/ Scardona

Jubilarni peti, tri tjedna unaprijed rasprodani koncert 4 tenora u Lisinskom u nedjelju je oduševio publiku svih generacija, koja je dva i pol sata uživala u glazbenom spektaklu.

Tenori, odnosno Đani Stipaničev, Vlado Garić, Filip Hozjak i Marko Pecotić na pozornici su izveli svoje poznate skladbe, koje su dio gotovo svih njihovih nastupa, ali i iznenadili svoje obožavatelje uspješnicama iz različitih žanrova, od opernih arija, rock i pop klasika, mjuzikala, kao i nekim posve novim obradama. Na pozornici Lisinskog tenori su se i prvi put predstavili u travnju 2016. i otad ta dvorana ima posebno mjesto u njihovim srcima.

image

4 tenora i Matija Cvek, Lisinski

Petra Srđenović/ Scardona

Na pozornicu su se popeli dolazeći iz publike uz pjesmu "Golubovi" legendarnog Ive Robića. Njihove izvedbe pratio je orkestar pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića, a svaka je pjesma popraćena velikim pljeskom publike koja je pjevala uglas s tenorima. Zaredale su "Sve je tvoje", "Moja Dalmacija" i "Adio ljubavi", a zatim su i prvi put uživo izveli i svoju novu pjesmu "Falit ćeš mi noćas".

Nakon niske opernih arija izveli su i "Delilah" Toma Jonesa, "The Sound of Silence" dua Simon & Garfunkel i "Sanjao sam noćas da te nemam" Bijelog dugmeta, a posebno iznenađenje bila je izvedba velikog hita Harryja Stylesa, "Sign of the Times". Vlado Garić ostavio je sve bez teksta odsviravši i otpjevavši "Purple Rain", a ništa manje oduševljenja nisu izazvale niti izvedbe iz mjuzikala. Posebno dirljiv trenutak bio je kad im se na pozornici pridružio Matija Cvek s kojim su zapjevali Oliverovu "Dva put san umra", a tenori su Cveku u šali poručili da uvijek može biti peti član.

Inače, ovaj glazbeni spektakl pratila je i nova djevojka Marka Pecotića, Silvia Dvornik, koja je na Instagramu pokazala koliko je ponosna na svog dragog.

image

Silvia Dvornik pratila je nastup Četiri tenora u Lisinskom

Instagram/Silvia Dvornik
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 19:16