BURAN RAZVOD

Charles ‘počistio‘ novce s Ellinih računa: ‘On je kamikaza, smiješno ga je zvati poduzetnikom‘

Elli Dvornik su firma i obrt u blokadi no razlog svemu nije loše poslovanje...

Charles i Ella

 Cropix, Promo

Elli Dvornik (32) su, kako smo prije pisali, firma i obrt u blokadi no razlog svemu nije loše poslovanje nego postupci njezinog supruga Charlesa Pearcea (45), od kojeg se trenutno razvodi.

Elli je, kako doznajemo iz njezinih bliskih izvora, Charles skinuo novac s poslovnih računa firme Manijak i obrta Cruella. Naime, on je neovlašteno kao zaposlenik, koji je imao pristupe tim računima, sav novac prebacio na svoj privatni žiro račun.

Podsjetimo, poznata influencerica je 2016. godine pokrenula tvrtku Manijak. Tada je objasnila da se radi o prvom europskom inkubatoru koji je okupljao influencere te marketinškoj platformi za njihov poslovni razvoj i povezivanje s brendovima. Od početka je tvrtka imala jednog zaposlenika, a od 2021. su u njoj bila dva zaposlenika s plaćom malo većom od 1000 eura. Godišnji prihodi su u prosjeku bili oko 200.000 eura.

Manijak je, prema Fininim podacima, lani imao prihod od 219.000 eura. Kapital i rezerve su iznosili 300.000 eura. Ove godine tvrtka je tri puta bila u blokadi i izlazila iz nje, a u ljeto je objavljena na listi neisplatitelja plaća; 22. rujna je četvrti put blokirana i tako je i danas.

Ella je 2018. godine pokrenula obrt Cruella, koji je također u blokadi četvrti put ove godine.

Ipak, Ella Dvornik je ove godine pokrenula novu firmu Alterella koja uredno posluje. Djelatnost njezine nove tvrtke je agencija za promidžbu, a Ella radi punom parom.

"To bi napravio svatko kad bi vidio da se opstruira nešto što je vrijednim radom napravio. Sve te firme bile su Elline, Charles je bio samo zaposlenik", kaže nam izvor i dodaje da je smiješno Britanca uopće nazivati poduzetnikom.

Napominje da je on svojim akcijama uništio firmu. "On je kamikaza", zaključuje naš sugovornik.

Charles i Ella upoznali su se u Londonu 2014. godine i brzo su postali nerazdvojni. Nakon što su godinama odavali dojam skladnog bračnog para koji skupa radi i podržava se u svemu, trenutno njih dvoje ne uspijevaju naći zajednički jezik.

Par se 2021. godine uselio u kuću u Istri, koja ima 124 četvornih metara i dvorište od 551 četvornog metra. Ella je tada rekla da joj je teško otići iz rodnog Zagreba, ali da njezin suprug ne voli metropolu i da mu se ne sviđa mentalitet naših ljudi. Kasnije se činilo da i ona uživa u mirnom životu malenoga mjesta, no od prošle godine sve je češće boravila u zagrebačkom studiju snimajući album "Teška vremena za sanjare".

Bračni par je, kako doznajemo, u travnju ove godine na pulskom Općinskom sudu u tajnosti podnio zahtjev za sporazumni razvod. Nekoliko mjeseci nakon toga uslijedile su uzajamne tužbe. Ella i Charles su se međusobno prijavili za više prekršaja i kaznenih djela za koja se vode sudski postupci. U nekima od njih se radi o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju djece. Za sada je održano ročište za samo jednu tužbu, ali se Charles na njemu nije pojavio.

Britanac je u srpnju tužio Ellu zbog udjela u kući u Balama, čiji je ona jedini vlasnik. "Zabilježuje se spor radi utvrđenja i podjele bračne stečevine", stoji u zabilježbi.

Charles posljednjih mjeseci u kući boravi pretežno sam s maloljetnim kćerima, a ljetos se odlučio na renovaciju dvorišta, s čime se pohvalio na društvenim mrežama.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, angažirao je odvjetnicu iz Engleske te se osjeća ‘neshvaćeno kao stranac‘. U jednom prijašnjem intervjuu je rekao da mu je preseljenje iz Londona u Zagreb teško je palo.

"Posao je dobar, ali poslovna kultura je drugačija i iako sam upoznao mnogo sjajnih ljudi, osjećao sam da se ne uklapam."

Žarka Kuljiš, Ellina baka, nedavno je šokirala komentarom da ‘Charles sve ove godine živi od Ellinog novca‘.

"Za auto koji je izabrao ona mu plaća leasing. Nije ni centa zaradio, živio je od njene love. Kuća je njena, ona je otplaćuje. Još bi on i da mu alimentaciju plaća. Ako je netko mislio da je on poduzetnik, točno je, dobro se udao i sad bi otpremninu", rekla je Žarka u utorak.

Charles je, barem ako je suditi prema njegovu profilu na LinkedInu, uspješan poduzetnik. Tamo se predstavlja kao marketinški i prodajni stručnjak s 25 godina iskustva i kao startup angel investor tvrtki koje "mijenjaju svijet nabolje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:42