PRVI POSLOVI

ČIME SU SE ESTRADNJACI BAVILI I KAKO SU ZARAĐIVALI NA POČECIMA Suzy Josipović je prodavala kruh, a Mišo Kovač je završio za tapetara

Suzy Josipović Redžepagić, Mišo Kovač i Sandra Bagarić
 Darko Tomaš/Nikola Vilić/Marko Todorov / Cropix

Prije nego što su stekli popularnost, ne samo u našoj zemlji, već i šire, brojni naši estradnjaci bavili su se koječime i na različitim radnim mjestima zarađivali za život. Premda su danas poznati pjevači, glumci i modeli, slažu se kako su im prva radna iskustva bila vrijedne životne lekcije, piše Dnevnik.hr.

Nekad slavna manekenka i organizatorica prvog domaćeg modnog tjedna Suzy Josipović Redžepagić danas uživa u svojim gastronomskim umijećima, uz što je donekle bio vezan i njezin prvi posao.

'Sjećam se prve prakse, kruh sam prodavala. I super mi je bilo zanimljivo jer ja volim komunikaciju s ljudima i sve te simpatične bakice. Inače sam dosta komunikativna, ljubazna, nisam onako zločesta i snašla sam se u tome', otkrila je Suzy za IN magazin.

Na našoj su estradi brojni nastavnici, a svojih početaka u školi prisjetio se Vladimir Kočiš Zec, skladatelj, gitarist i pjevač Novih fosila: ‘Na devetoj gimnaziji, na Prvoj gimnaziji, u osnovnoj školi sam jednoj predavao. Ja sam inače završio Pedagošku akademiju i nastavnik sam fizike i tehničkog obrazovanja, ali kad zbrojim, radio sam svega manje od godinu i pol dana.’

Mirela Priselac Remi profesorica je engleskog te španjolskog jezika i književnosti, a frontmen Hladnog piva Mile Kekin profesor je njemačkog jezika.

Šarenu karijeru imala je i operna pjevačica Sandra Bagarić. 'Radila sam u kafiću jedno ljeto, a u srednjoj školi bila sam stjuardesa u autobusu Zagreb - Beč', kaže Bagarić i dodaje da je osmijehom zaradila ‘dosta bakšiša’.

Nada Abrus bila je manekenka, a Ibrica Jusić i Mišo Kovač po struci su tapetari, piše Dnevnik.hr. Ibrica se danas tim poslom bavi samo kad ga netko od prijatelja zamoli za pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:48