POSEBNA USPOMENA

‘Da smo barem mogli zaustaviti vrijeme...‘: Kompilacija Massimovih najvećih pjesama kao posveta neponovljivom umjetniku

Neki od najbližih suradnika i prijatelja za ovu su kompilaciju pripremili poruke, posljednje riječi Massimu...

Massimo

 Damir Krajac/Cropix/Cropix

Uspomenu na Massima najlakše je i najljepše održati kroz njegove pjesme. Kroz njegov neponovljiv, jedinstven glas. Zato je kompilacija njegovih najvećih pjesama proizašla iz jednostavne potrebe da se Massimu da posebna posveta, ali i da svi koji ga vole, poštuju, cijene dobiju priliku kroz njegove pjesme još jednom približiti mu se, čuti ga i osjetiti.

Upravo zato, neki od najbližih suradnika i prijatelja za ovu su kompilaciju pripremili poruke, posljednje riječi Massimu, te su uklopljene u korice i fotografije koje su snimili Massimovi prijatelji Bachrach&Krištofić, Ivo Popeskić, Ivan Dečak, Zlatko Gall, Aleksandar Dragaš, Elvis Stanić i brojni drugi posvetili su mu misli koje su ovaj dvostruki album zaukružile u jedno posebno, pomalo osobno djelo.

image

Massimo Savić

Press/

"Massimo. On je bio riječ, misao, značenje, tekst, stih, strofa, pjesma… A sada, kada mu treba posvetiti nekoliko slova tako je teško pronaći prava i naći prave riječi. Teško je bilo svakom suradniku i prijatelju odabrati misao, poruku koju mu želi posvetiti. I iako je teško, članovi njegova benda i bliski suradnici učinili su to za ovo izdanje - izdanje nazvano po stihu koji možda najbolje označava osjećaj koji nas pritišće. Da smo barem mogli ‘zaustaviti vrijeme‘.”, urednica izdanja Lana Čulig.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 09:51