IZNENAĐENJE NA SCENI

Daleka obala svira dalje, ali uz novog frontmena: Blagoslov je dao i legendarni Marijan Ban

Bend će se s novim frontmenom prvi put pojaviti na koncertu 8. kolovoza u Pakoštanama
Daleka Obala, arhivska fotografija
 Arhiva

Jedan od kultnijih bendova u povijesti domaće glazbene scene, Daleka obala, ponovno se okupio u studenom prošle godine, što je oduševilo mnoge, unatoč tome što se s bendom na sceni nije pojavio i Marijan Ban. Sada je bend predstavio novog frontmena, koji je navodno stigao u bend uz blagoslov samog Bana.

image
Facebook

Radi se o Jakši Kriletiću Jordesu, glazbeniku koji uspješno djeluje na sceni i u raznim bendovima već dug niz godina. Svirao je s Rundekom, Nenom Belanom i Pips Chips & Videoclipsom, kao i s bendom Naturalne mistike te Jinxima. Kao dugogodišnji suradnik i prijatelj Borisa Hrepića, Zorana Ukića i Jadrana Vuškovića (trojicom članova originalne postave Daleke obale), Jordes je dočekao svoju priliku u bendu, a prvi put će se s njima pojaviti na koncertu 8. kolovoza u Pakoštanama.

image
Jakša Kriletić Jordes
Vedran Karuza/Novi List/Cropix

Legendarni bend postojao je od 1985. do 2002. godine. Nakon toga članovi Daleke obale nastavili su svoj glazbeni put, bubnjar Zoran Ukić i gitarist Jadran Vušković te Boris Hrepić s The Obalom, a Marijan Ban s Diktatorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:26