ISKRENI INTERVJU

Damir Kedžo: ‘Ovo će biti moj najveći scenski iskorak na Dori. Iskreno, 2020. osjećao sam veći pritisak‘

Skladba ‘Angels and demons‘ s kojom se 11. veljače natječe na Dori, kažu fanovi, jedan je od favorita domaćeg izbora za Eurosong

Damir Kedžo

 Pavle Kaplanec/Impala Studio

Hoće li Damir Kedžo, koji je prije tri godine Hrvatsku trebao predstavljati na Eurosongu što se zbog korone nije održao, sada imati više sreće i napokon zapjevati pred eurovizijskom publikom? Skladba ‘Angels and demons‘ s kojom se 11. veljače natječe na Dori, kažu fanovi, jedan je od favorita domaćeg izbora za Eurosong, a Kedžo nam otkriva stvara li mu to dodatni pritisak.

- Naravno da mi je drago čuti kako je publika zavoljela pjesmu bez ikakvog vizuala. Pritiska zbog toga što su me mnogi odabrali za svog favorita na Dori nemam. Uostalom, imam već iskustvo nastupa na Dori pa mogu reći da sam svjestan što me čeka. Iskreno, te 2020. godine, kada sam na Dori nastupao sa skladbom ‘Divlji vjetre‘, osjećao sam veći pritisak. Sada, umjesto toga, imam potrebu da se što bolje izrazim na sceni te dam sve od sebe i priredim još kvalitetniji nastup. To me motivira i iznimno mi je drago da sam ove godine okružen vrhunskim kreativcima s kojima sam osmislio odličan nastup, odličnu priču - govori glazbenik čija se pjesma, sudeći po onome što čitamo na forumima i po medijima, gotovo svima dopada, ali postoje i oni koji optužuju da podsjeća na ‘Human‘ Rag‘n‘Bone Mana iz 2017. godine. Što na to kaže pjevač?

- Nemam komentara. Stvarno ne bih volio ulaziti u tu tematiku - govori Damir čija je skladba u rekordnom roku ušla u YouTube trending u Hrvatskoj.

- Puno mi to znači. Lijep je osjećaj da, htjeli to priznati ili ne, pjesme s Dore pobuđuju velik interes publike. Ponosan sam na to i mislim da bi tako trebalo biti svake iduće godine, da se što više izvođača prijavi i sudjeluje - ističe Damir kojeg je upravo dobra pjesma ponukala da se prijavi na Doru.

- Govorio sam uvijek da ću se opet prijaviti na Doru kada osjetim da imam pjesmu u koju vjerujem. Dogodila se i evo me. Pjesma je, inače, nastala u jednom autorskom kampu u kojem su bili nagrađivani inozemni autori Jamie Duffin, Victoria Horn, Stefan Celar i Kyler Niko. Do mene je došla nakon razgovora s mojom suradnicom s kojom već duže vrijeme planiram snimiti pjesmu za inozemno tržište i proširiti karijeru. Mislim da je taj trenutak došao - smatra Damir koji će na Dori pjevati iznimno zahtjevnu skladbu.

image

Damir Kedžo

Pavle Kaplanec/Impala Studio

- Ali to me veseli. Veseli me i što se imam priliku igrati s dubljim ‘lagama‘ svog vokala koje do sada još nisam istraživao. Nakon toliko godina na sceni uvijek volim dobre izazove, a ova pjesma za mene je upravo to - kaže Damir koji se slaže s onima koji znaju kako na ovakvim spektaklima nevažan nije ni scenski nastup. Što po tom pitanju priprema?

- Usudio bih se reći da je nastup ponekad čak i važniji od pjesme. Sve više do izražaja dolazi cjelovit narativ i priča koja stoji iz pjesme, izvođača, spota, kostimografa… Ono što mogu reći je da pripremam nastup koji je možda moj najveći scenski iskorak do sada. Matija Vuica upravo kroji kostim, a Igor Barberić se trudi da vizualno dam svoj maksimum. Režijska palica spota je u rukama Luke Sepčića. Vjerujem da je rad dobar koliko je dobar i tim ljudi, a oko mene su vrhunski profesionalci kojima u potpunosti vjerujem - ističe Damir kojeg pitamo što bi za njega značilo predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

image

Damir Kedžo

Pavle Kaplanec/Impala Studio

- Veliku čast, ali i odgovornost da dam najbolje od sebe. I veliku želju da uđemo u finale. Volio bih da publika još više podržava izvođače koji žele predstavljati svoju zemlju na Eurosongu jer je to svima jako dobra promocija - kaže Damir.

Vjeruje li da bi s pjesmom ‘Angels and Demons‘ uspio ući u finale Eurosonga i ostvariti plasman za pamćenje.

- Vjera postoji, ali Eurosong je natjecanje s puno parametara. Na mom timu i meni je da prvenstveno na Dori damo svoj maksimum. Uvijek gledam da uložim maksimalan trud u ono što je ispred mene, idem korak po korak. Kako u karijeri, tako i u životu. Mislim da nema preskakanja stepenica jer to dugoročno nije dobro za fokus i motivaciju - otkriva glazbenik koji godinama prati Eurosong. Čiji su mu nastupi ostali u sjećanju?

- Definitivno pratim i jako puno nastupa mi je ostalo u lijepom sjećanju. Dan danas me ‘naježe‘ nastupi Doris Dragović i Danijele Martinović - kaže Damir kojeg pitamo tko će mu na Dori biti najžešći navijači.

- Definitivno moja obitelj - mama, tata i sestra - govori favorit Dore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:57