STRAH OD KORONAVIRUSA

DAMIR KEDŽO ZA JUTARNJI NAKON VIJESTI O OTKAZIVANJU EUROSONGA 'Uvjeti u svijetu su zastrašujući... Jedva čekam zapjevati jednog dana'

 
Damir Kedžo
 Matija Djanješić / CROPIX

Zbog situacije oko koronavirusa otkazan je Eurosong 2020. Vijest je objavljena na službenim stranicama ESC-a gdje stoji:

'S velikom žalošću javljamo da je otkazan Eurosong 2020. godine u Rotterdamu. Kroz posljednjih nekoliko tjedana istraživali smo mnoge opcije kako bi se natjecanje moglo održati. No, zbog neizvjesnosti stvorene širenjem COVID-19 u Europi - i ograničenja koja postavljaju vlade ostalih zemalja kao i nizozemske vlasti, Europska radiodifuzna unija (EBU) donijela je tešku odluku da je nemoguće nastaviti s događajem uživo kako je bilo planirano', kažu čelnici EBU, koji priredbu odgađaju za 2021. godinu.

Što na to kaže Damir Kedžo, koji nas je u Nizozemskoj u svibnju trebao predstavljati s pjesmom Ante Pecotića 'Divlji vjetre'?

- Nastup na Eurosongu je ostvarenje mog sna i jedva čekam stati i zapjevati na toj velikoj pozornici jednog dana. U normalnim uvjetima Eurovizija je veselje glazbe u kojem uživa Europa i veliki dio svijeta. Uvjeti u kojima se trenutačno nalazi svijet nisu ni veseli ni optimistični, zastrašujući su i prioritet je sačuvati zdravlje sebe, svojih bližnjih i svih ostalih ljudi oko nas. Zato pozdravljam odluku EBU-a i jedva čekam završetak pandemije, a onda i nastup na Euroviziji 2021. u Rotterdamu - kaže Kedžo.

Uršula Tolj, šefica naše Eurosong delegacije, priznaje da se do zadnjeg trenutka nadala kako će se Eurosong uspjeti organizirati na jesen, no odluka o prebacivanju festivala za 2021. godinu nije je iznenadila.

- Svima je jasno da svijet za vrijeme korone ne može pjevati na Eurosongu. Sve ćemo to nadoknaditi do godine - kaže Uršula Tolj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:28