EMOTIVNA VEČER

ĐANI STIPANIČEV KONCERTOM 'TO JE TVOJA ZEMLJA' OŽIVIO SJEĆANJE NA VICU VUKOVA Hrvatska liga protiv raka u Lisinskom proslavila 52. rođendan

 
Radojka Šverko, Tomislav Bralić, Vita Vukov i Đani Stipaničev
 PR

Đani Stipaničev emotivnim koncertom To je tvoja zemlja oživio je sjećanja na jednu od najvećih legendi hrvatske glazbe, Vicu Vukova. Poseban glazbeni repertoar ispunjen emocijama oduševio je do posljednjeg mjesta ispunjenu Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski i podsjetio nas na bogato stvaralaštvo hrvatskih izvođača i istinski ponos naše zemlje.

Đani je pokazao svu svoju glazbenu čaroliju izvodeći vokalno izuzetno zahtjevne Vicine pjesme koje i danas nakon gotovo 50 godina jednako snažno djeluju na publiku. Posjetitelje je proveo kroz sve Vicine faze, od njegovih pjesma o Dalmaciji, podsjetio na pjesme iz opusa o Zagorju, Slavoniji, na povratnički album Bella Italia i približio novim generacijama svu veličinu Vicinog opusa.

Zaista poseban trenutak koncerta bio je nastup Vicine unuke Vite Vukov koja se prekrasnim izvedbama prisjetila svog voljenog djeda. Gošća koncerta Radojka Šverko oduševila je recitacijom pjesme Helene Papić dok je Tomsilav Bralić zajedno s Đanijem maestralno izveo Bodulsku baladu i publiku podigao na noge. Prekrasnu gala večer za pamćenje upotpunio je nastup klape Ragusavecchia i orkestra Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića.

“Ovaj koncert za mene je zaista poseban ne samo zbog njegove humanitarne note već i zbog sjećanja na našeg Vicu Vukova koji je iza sebe ostavio zaista veliko glazbeno bogatstvo. Već niz godina na svojim koncertima s veseljem prenosim njegovo stvaralaštvo. Jako me veseli što smo do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu Lisinski i zajedno uživali u ovoj prekrasnoj večeri.” – izjavio je Đani Stipaničev.

Koncert To je tvoja zemlja održao se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, a povodom 52. obljetnice njezinog uspješnog rada. Sav prihod od koncertnih ulaznica namijenjen je radu Lige i Zajednice pacijenata oboljelih od raka "Sveti Juraj" koje okupljaju onkološke bolesnike s brojnim potrebama.

U ime organizatora, publici se obratio predsjednik Organizacijskog odbora koncerta i posebni savjetnik Predsjednice RH za zdravlje i sport doc. dr. sc. Tomislav Madžar. Zahvala i motivacijski govor dr. Madžara svima oboljelima od raka ali i njihovim obiteljima koje prolaze teško životno razdoblje dirnuli su prisutne.

U večeri za pamćenje uživali su i brojni uglednici kao što su izaslanik i savjetnik Predsjednice RH za zdravstvo i sport Tomislav Madžar, izaslanik Vade RH i ministar zdravstva Milan Kujundžić sa suprugom Tatjanom, izaslanica Predsjednika Hrvatskog sabora Sanja Putica, Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, ravnatelj KD Vatroslav Lisinski Dražen Siriščević, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch, članica uprave Hanza Medie Ana Hanžeković te Ksenija Pajić, Ivana i Emil Vukov, Mladen Čutura, Tončica Čeljuska, Ljiljana Vinković, Antonella Malis, Vesna Boinović Grubić, Lana Pavić, Borna Kotromanić, Ana Lisak, Ivona Ilijaš i drugi.

“Ovim koncertom Hrvatska liga protiv raka na najljepši je mogući način obilježila svoj 52. rođendan. Od srca hvala svim izvođačima i onima koji su pomogli da se ova čarolija i izljev predivnih emocija dogodi u KD Vatroslava Lisinskog.”- zaključio je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Koncert se održao pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Vlade RH, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Gradske skupštine Grada Zagreba. Partner koncerta je HDS - ZAMP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2022 18:36