SPLITSKI FESTIVAL

Danijela zablistala u bijelom, Lidija Bačić ‘sakrila‘ atribute, Luka Nižetić rasturio pa pao s pozornice!

Prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda Splitskog festivala osvojila je Lorena Bućan, a nagradu publike Luka Nižetić

Splitski festival - Lorena Bućan, Danijela Martinović i Lidija Bačić

 Cropix

Održan je 62. Festival zabavne glazbe Split 2022., a prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda dobila je pjesma ‘Jedno bez drugoga‘ Lorene Bućan. Ona je osvojila i drugu nagradu publike za istu pjesmu. Prvu nagradu publike u gledalištu dobio je Luka Nižetić za pjesmu ‘Kad se rodiš usrid Splita‘.

image

Luka Nižetić osvojio je prvu nagradu publike

Tom Dubravec/Cropix
image

Lorena Bućan i Luka Nižetić

Duje Klaric/Cropix

Drugu nagradu ocjenjivačkog suda dobio je Marko Kutlić, a treću Marko Bošnjak, koji je ujedno dobio i nagradu za najboljeg debitanta. Treću nagradu publike dobila je Danijela Martinović za pjesmu ‘Fortunata‘, a Danijela se pojavila u dugačkoj bijeloj haljini dubokog dekoltea. Haljina je plijenila pažnju jer je bila oslikana motivima Splita, a dizajnirala ju je Monika Hršak, prenosi Slobodna Dalmacija.

image

Danijela Martinović

Tom Dubravec/Cropix

- Za mene je festival poseban događaj. Zato sam htjela nešto posebno. Haljina je oslikana meni dragim mjestima, mojom Umjetnickom školom, Glazbenom, Peristilom, Prokuratuvama, čak i Primom gdje sam s prijateljicama potrošila svoj prvi honorar - ispričala je simpatična Danijela za Slobodnu Dalmaciju.

image

Danijela Martinović

Duje Klaric/Cropix

Nagradu za najbolju pjesmu festivala po odabiru hrvatske dijaspore dobio je Mladen Grdović za ‘Vilo moja sva u bilom‘.

image

Mladen Grdović

Duje Klaric/Cropix
image

Mladen Grdović

Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Nagradu za najizvođeniju pjesmu s lanjskog 61. Splitskog festivala dobila je pjesma ‘Bambina Mia‘ koju izvode Cambi, TBF i Splitske koke.

Na pozornici Splitskog festivala nije mogla proći nezamijećeno ni pjevačica Lidija Bačić, koja se pojavila u vrlo atraktivnom bordo izdanju. Njezin bujni dekolte i vitke noge bile su u prvom planu, a izvela je pjesmu ‘Dalmatinka‘.

image

Lidija Bačić

Tom Dubravec/Cropix
image

Lidija Bačić

Tom Dubravec/Cropix

Za kraj večeri, Luka Nižetić je rasplesao Prokurative. "Fala od srca! Volin vas", poručio je publici, a onda zapeo i pao na pozornici. No, brzo je ustao i zaslužio pljesak okupljenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 22:16