WHITESNAKE TURNEJA

David Coverdale jasno poručio: ‘Dino Jelusić je nevjerojatno nadaren i talentiran, on je ponos Hrvatske!‘

Nedavno je krenuo na dugoočekivanu oproštajnu turneju kultnog benda Whitesnake, predvođenog legendarnim Davidom Coverdaleom

Dino Jelusić i David Coverdale

 Privatna arhiva

Domaći glazbenik Dino Jelusić prošle se godine pohvalio velikim uspjehom jer je postao član legendarne grupe Whitesnake, jednog od najvećih rock bendova svih vremena.

Nakon dugo vremena, nedavno je krenuo na dugoočekivanu oproštajnu turneju kultnog benda predvođenog legendarnim Davidom Coverdaleom.

U Dublinu je odsvirao prvi koncert kao član Whitesnakea, a da pozornicom ne dominira samo kao frontmen nego i kao instrumentalist, pokazale su Dinine solaže na keytaru koje su već nakon prvog koncerta u Dublinu postale viralne na društvenim mrežama i YouTubeu.

image

Dino Jelusić blizak je s članovima grupe Whitesnake

Prošlog ponedjeljka turneja se zaustavila u Londonu gdje je Whitesnake zajedno s Europe i Foreignerom održao spektakularni koncert u rasprodanoj O2 Areni!

"To je prvi puta u karijeri da je Whitesnake svirao u O2 Areni. Svaki član Whitesnakea je dobio sliku, crtež benda i personaliziranu čestitku za rasprodanu O2 Arenu", rekao je Dino.

Ovaj koncert za Dina bio je poseban i zbog toga što je njegov nastup s Whitesnakeom po prvi puta uživo gledala i njegova obitelj.

Veličanstvenu večer dodatno je uljepšao David Coverdale koji je u jednom trenutku pozvao Dina da mu se pridruži te su zajedno u ogromnom auditoriju pokušali pronaći Dinova oca Darija kojem je Coverdale s pozornice poručio: "Dario, želim predstaviti vašeg nevjerojatno nadarenog i talentiranog sina, izuzetnog pjevača i instrumentalista, ponos Hrvatske - Dinu Jelusicka!", nakon čega je dvoranom odjeknuo gromoglasni pljesak.

https://www.youtube.com/watch?v=DmqvYCV2QYk&ab_channel=DarioJelusic

"Bilo je humoristično, bilo je urnebesno, ali bilo je baš lijepo što je David odvojio to vrijeme da pozdravi mog oca i najavio me na tako lijep način", ispričao je Dino.

Bend će u dva mjeseca svirati u čak 31 gradu, a uskoro će Dina, Coverdalea i ostatak Snakesa imati priliku gledati i domaća publika na zagrebačkoj Šalati na koju stižu 2. srpnja.

Dina su, podsjetimo, članovi Whitesnakea prvi put uživo čuli kako pjeva na koncertu na zagrebačkoj Šalati u srpnju 2019., a po silasku s bine Coverdale mu je pružio ruku, čestitao i rekao: 'Great seat, mate'. Samo dvije godine kasnije uslijedio je poziv koji mu je promijenio život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:14