PSIHOMODO POP

Davor Gobac najavio rock spektakl u Splitu i u svom stilu komentirao Eurosong: ‘Lasagna je rasturio! Moć PR-a je nevjerojatna‘

Priznao je i kako mu nastup Baby Lasagne u Švedskoj na ovogodišnjem Eurosongu nije promakao

Davor Gobac

 Radio Dalmacija/

Kultni punk rock sastav Psihomodo pop započeo je ovo proljeće turneju ‘Vjerujem u čuda‘ u sklopu koje 25. svibnja stiže na splitske Gripe. Tim povodom frontmen Davor Gobac gostovao je u programu Radio Dalmacije i otkrio koje ga sve emocije vežu za drugi najveći grad u Hrvatskoj, koji su mu sve predmeti u njegovoj dugogodišnjoj karijeri bili bačeni na pozornicu i priznao kako je ove godine po prvi put gledao Eurosong te pohvalio našeg predstavnika Baby Lasagnu.

Ovom turnejom bend obilježava 40 godina karijere, a i sam Gobac nedavno je proslavio svoj šezdeseti rođendan.

- Isti rođendan proslavio bi ove godine i Dino Dvornik, na taj bih party sigurno išao. S njim sam proveo puno nezaboravnog vremena. Fali Dino na cijeloj sceni, nemaš više takvog izvođača. Ima nekih koji su, recimo, na tom tragu, ali nitko nije tako dobar kao on i to se definitivno primijeti. Prva asocijacija na Split mi je djetinjstvo i moj dida sa Šolte. Kao mali puno sam vremena provodio ovdje. Kupao sam se na Maloj Krušici, posebno sam volio ljeta sa svojima, jeo sam smokve i pio kišnicu iz gustirne. A iz ove odrasle faze, Split uvijek podsjeti na neizostavan dio našeg života, na našeg preminulog bubnjara Tigrana koji se rodio ovdje, rekao je Gobac.

U svom dugogodišnjem stažu na pozornici doživio je mnogo toga, ispričao je Gobac voditeljskom dvojcu Ines Nosić i Gordanu Vasilju.

- Bacali su svašta, između ostalog tu su gaćice, grudnjaci, ključevi od auta, komadi pipe iz wc-a, u raznim fazama je letilo sve. Ali s vremenom se smanjilo to, odavno nešto nije doletjelo...

Priznao je i kako mu nastup Baby Lasagne u Švedskoj na ovogodišnjem Eurosongu nije promakao.

- Gledao sam Eurosong, nećeš vjerovati, i to prvi put. Pa dobro Baby Lasagna je napravio posao. Moć PR-a je nevjerojatna. Mali ima već tri rasprodane Šalate, nastup je stvarno rasturio, ono za svaku pohvalu, zaključio je Gobac.

Cijeli bend željno iščekuje ovaj splitski koncert jer odavno nisu svirali na Gripama.

- Draga publikice, drage majke, drage ‘ćerkice, drage bakice, dragi očevi, stričevi i sve ostalo dođite na Psihomodo pop. Pogledajte još taj rock and roll bend koji je živ i još uvijek postoji jer tko zna što ćete za koju godinu moći gledati, poručio je glazbenik.

Nakon Splita turneja ‘Vjerujem u čuda‘ se nastavlja, a veliko finale pred bendom je u zagrebačkoj Areni ove jeseni. Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 15:04