JUTARNJI U LIVERPOOLU

Dečki iz Velike Gorice Prlji donijeli lijek za grlo, na ulicama ludnica: ‘Ovo je kao finale SP-a!‘

‘Eurosong je kao onaj kolač viška, ne treba ti, ali ga uvijek pojedeš. Još ako ga pojedeš u dobrom društvu i atmosferi, evo ti gušta‘

Damir Martinović Mrle

 Livio Andrijic/Cropix

Liverpool već tjedan dana živi s Eurosongom, na ulicama se mogu sresti ljudi odjeveni poput članova ABBA-e, Lordija, ovogodišnjeg finskog predstavnika Kaarije... Danas je vrhunac. Pitanje svih pitanja je: tko pobjeđuje, kako će se tko plasirati.

Dok stojimo pred hotelom prilazi nam čovjek iz grčke eurovizijske delegacije. Prilazi nam, diže palac gore, pa kaže:

- Croatia! Top five! - pa onda dodaje da će, kako kaže, švedska glazbena mafija napraviti sve da pobjedi Loreen koja mu se čini fake i arogantna.

image

Ivan Dobrinčić Nikola Prpić iz Velike Gorice s Ivankom Mazurkijević

Livio Andrijic/Cropix

U hotelu su tu s nama i Nikola i Ivan iz Velike Gorice. Mladići su u petak navečer došli iz Zagreba avionom do Manchestera, unajmili automobil i potom ‘pogrešnom‘ stranom vozili do Liverpoola kako bi Prlji dostavili hrpu lijekova za grlo u kutijama na kojima piše: ‘Stiže Prljo lijek za grlo. Za najjači glas u finalu. Sretno! ŠČ!‘

image

Damir Martinović Mrle

Livio Andrijic/Cropix

- Eurosong je kao onaj kolač viška, ne treba ti, ali ga uvijek pojedeš. Još ako ga pojedeš u dobrom društvu i dobroj atmosferi i evo ti gušta. Eurosong se uvijek gleda iz ovog ili onog razloga, a dečki iz Leta 3 ove godine zanimanje za Eurosong digli su na razinu Svjetskog nogometnog prvenstva. Sretno nam svima večeras - kaže Duško Ćurlić, koji će večeras za HTV komentirati Eurosong.

image

Nikola Prpić, Damir Martinović Mrle, Ivanka Mazurkijević i Ivan Dobrinčić

Livio Andrijic/Cropix

- Hvala ljudima iz Hrvatske na ovoliko podršci. Mi smo sretni zbog toga. Ako danas budemo i zadnji, i dalje ćemo biti sretni jer smo imali priliku svirati na pozornici većoj od one na kojoj je svirao Pink Floyd - kaže Mrle koji ima poruku za sve nas:

- Odmah sad, čim ovo pročitate svi počnite govoriti ŠČ, ŠČ, ŠČ, ŠČ... to će vas opustiti, smiriti i učiniti sretnima - uvjerava Mrle.

image

Članovi grupe Let 3 u šetnji gradom prije večerašnjeg finala

Livio Andrijic/Cropix
image

Damir Martinović Mrle

Livio Andrijic/Cropix
image

Dusko Ćurlić

Livio Andrijic/Cropix
image

Zoran Prodanović Prlja

Livio Andrijic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:27