TRI, DVA, JEDAN...

Detalji nove sezone kulinarske emisije: Bit će svega, zbog lockdowna imamo visoku razinu kuhanja

Snimanje emisije bilo je prekinuto zbog lockdowna u kojem se našla cijela zemlja, a pauza je samo rezultirala još većom motivacijom
Tri, dva, jedan - kuhaj!
 Maja Bota/RTL

Na RTL-u uskoro kreće osmo izdanje omiljenog kulinarskog showa koji već niz godina zabavlja gledatelje, ali i uči trikovima i vještinama kuhanja. Okosnica i ove sezone bit će tročlani žiri u sastavu mentora Željke Klemenčić i Ivana Pažanina te predsjednika žirija Tomislava Špičeka.

Prva faza natjecanja kroz koju će morati proći svi kandidati osme sezone 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' bit će audicije na neviđeno.

Kandidati će u određeno vrijeme pripremiti jelo kojim se žele prezentirati stručnom žiriju, a iskusna nepca potom će odlučiti prolazi li taj kandidat u daljnju fazu natjecanja. Samo najboljih 10 parova moći će proći u iduću fazu, a to je kuhanje u timovima – tim Željke Klemenčić i tim Ivana Pažanina, dok će predsjednik žirija sve nadgledati i držati pod kontrolom.

„Ja sam neutralan ove godine, vodim evidenciju o tome gdje i s kim bi kandidat volio kuhati. To ću dobro i pomno razraditi da svi budu zadovoljni i stojim im na raspolaganju za pomoć“, kaže Tomislav Špiček, koji će već na audicijama ispitivati kandidate koga priželjkuju za mentora.

„Krećemo s kušanjima na neviđeno - to je uvijek poseban doživljaj, kad prvo upoznaš hranu, a tek onda čovjeka. To mi je uvijek zanimljivo. Čak smo mi u žiriju razvili i malu internu igru pogađanja kakav čovjek stoji iz jela, ali znamo se zbilja iznenaditi“, otkriva Željka koja napominje da gledatelje u ovoj sezoni očekuju razni karakteri, super šaroliko društvo uz koje će se sigurno dobro nasmijati, baš kao i žiri. Zajedno s kolegom Ivanom Pažaninom ove sezone Željka ima ulogu mentora svog tima, koja je vrlo laskava, ali i zahtjevna jer je puno toga 'na kocki'.

„Uvijek kažem ljudima u svom timu - ne natječemo se Pažanin i ja, naša su mjesta ovdje sigurna. Vi ste se došli natjecati. Mentor daje savjete, ponekad nudi neka rješenja ili dijeli poslove jer prati što je kome u timu jača strana“, napominje Klemenčić.

„Mentorska uloga je educirati, motivirati i osposobiti kandidate da dođu do kraja. Poseban je osjećaj kada vidite kako stvarate buduće potencijalne kuhare. Naravno, uz to uvijek mora biti i malo rivalstva. To sve motivira i gura kandidate prema pobjedi“, kaže Pažanin koji kao glavni adut emisije ističe vrhunsko kuhanje.

image
Ivan Pažanin
Maja Bota/RTL

„Posebnost ove osme sezone definitivno je visoka razina kuhanja, što možemo pripisati prvom lockdownu. Mislim da vrhunska borba kandidata i njihovo znanje daje posebne novitete. Ima jako dobrih kandidata, ali u ovome trenutku ne mogu govoriti o njima. Bit će svega!“ najavljuje Ivan.

Naime, snimanje emisije u jednom je trenutku bilo prekinuto zbog prvog lockdowna u kojem se našla cijela zemlja, a pauza je samo rezultirala još većom motivacijom za kuhanje i povratkom na set.

„Snimali smo u dvije runde, a to je valjda i razlog zašto smo se onda s tolikom guštom vratili na snimanje, željni svega. Uvijek je super atmosfera na snimanju, to je najjači dio ovog projekta. Sve teče kao slaninom podmazano!“, rekla je Željka koja smatra da su Špiček, Pažanin i ona kliknuli „kao tri puzzle“, a sličnog je razmišljanja i splitski chef.

image
Ivan Pažanin, Željka Klemenčić i Tomislav Špiček
Maja Bota/RTL

„Svaka pohvala svima uključenima u snimanju showa. Sama ekipa je kao familija tako da je uvijek dobra atmosfera u svakom pogledu. Na sreću svih nas, uz poštivanje svih mjera, uspjeli smo sve privesti kraju bez ikakvih problema. Čestitam svima na uspješno odrađenom snimanju. I sad svi možemo uživati pred malim ekranima!“ zaključio je Pažanin koji jedva čeka početak emisije.

Uz legendarni žiri i zabavne natjecatelje, gledatelje će kroz show voditi jedinstveni Domagoj Jakopović Ribafish stoga novu sezonu kulinarske poslastice 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' ne propustite pogledati uskoro na RTL-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:34