HAWAII

Detour ima novi singl: ‘Pjesma govori o renesansi nakon mračnog razdoblja i teške godine‘

Nakon dva singla "Šarena" i "Slavlje" kojima su najavili novi album, naš proslavljeni bend Detour objavio je i treću pjesmu, "Hawaii"
Bend Detour
 Marko Miscevic/Cropix

Nakon dva singla "Šarena" i "Slavlje" kojima su najavili novi album, naš proslavljeni bend Detour objavio je i treću pjesmu, "Hawaii".

- Vesela, sunčana i optimistična pjesma s gotovo gospelovskim refrenskim tekstom i melodijom inspirirana teškom godinom iza nas i govori o nadi u kraj mračnog razdoblja i početka očekivane renesanse, buđenja i otvaranja. Hawaii su u pjesmi simbol eskapizma, sanjarenja i konačnog bijega od turobne stvarnosti koja nas je u proteklom razdoblju snašla - opisao je vođa Detoura, Nenad Borgudan.

Uz ovu ljetnu pjesmu stiže i ljetni spot, čiji je redatelj Dinko Šimac.

- U ovom smo se spotu razigrali, eksperimentirali i proveli divan dan u još divnijem krajoliku Samoborskog gorja. Za početak, htio sam uhvatiti i prikazati ugođaj grupnog putovanja autom. Budući da smo ovaj put snimali s pet članova benda, najbolji način je bio da ostavim malu kamericu u sredini automobila, zavrtim pjesmu "Hawaii" na auto radiju i pustim članove da se provozaju po mirnim i praznim cestama, pustivši kamericu da snima. Ta kamera koja snima sve oko sebe, odnosno 360°, omogućila mi je da u post-produkciji kadriram i okrećem kadar kako god u kojem trenutku odgovara. U spotu smo zatim prikazali jednu katastrofu (uragan) u koji članovi benda ulijeću. Unutar njega se rasplešu i prihvate njegovu prisutnost, koliko god štete možda prouzročuje. Baš kao što i pjesma referira na posljednju godinu - nalazimo se usred katastrofe, ali moramo pronaći načine da postojimo unutar nje kako bismo ostali normalni. Nastojao sam prikazati moć uragana čim vjernije, temeljeno na pravim snimkama "storm chasera" koji se trude što više prilagoditi uraganu i snimiti ga iz čim veće blizine - ispričao je Dinko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 05:01