POLAGANJE VIJENACA

Dirljiva izvedba na Oliverovu posljednjem počivalištu: ‘Ostaju mi samo uspomene...‘

‘Ostaju mi samo uspomene davne, virujuć da koja još će živit za me...‘, čulo se na mjesnom groblju svetog Roka
Polaganje vijenaca na grob Olivera Dragojevića na drugu godišnjicu smrti
 Ante Čizmić/Cropix

Polaganjem vijenaca na posljednjem počivalištu Olivera Dragojevića i misom u crkvi svetog Josipa u Veloj Luci počelo je obilježavanje druge godišnjice odlaska glazbenog velikana, koji je preminuo na današnji dan izgubivši bitku s teškom bolešću.

Dirljivo je bilo u srijedu ujutro, dok su općinski čelnici predvođeni načelnicom Katarinom Gugić polagali vijence na mjesnom groblju svetog Roka, čuti Oliverovu "Romancu" u izvedbi mješovite klape Folklornog društva "Kumpanija" čiji dio stihova glasi: "A ća drugo mogu, prijateji niman, puno njih je bivših, a i ja ću s njima. Ostaju mi samo uspomene davne, virujuć da koja još će živit za me".

image
Ante Cizmic/CROPIX
image
Ante Cizmic/CROPIX

Oliverovi Velolučani i glazbenici, okupljeni pod vodstvom producenta Ante Gele oko koncerta na pijaci ispred crkve sv. Josipa, ali i brojni Oliverovi obožavatelji, ovih se dana prisjećaju voljenog pjevača u sklopu manifestacije "Trag u beskraju", piše Slobodna Dalmacija. Čuvanje uspomene na omiljenog glazbenika potaknuto je i izložbom u "Oliver u Luci/Luka u Oliveru" u Centru za kulturu kojom je i službeno započela manifestacija pokrenuta prošle godine.

image
Ante Cizmic/CROPIX

Izložba je koncipirana od 40 fotografija koje su ustupili Dragojevićeva obitelj i njegovi bliski prijatelji, a popraćena je odabranim stihovima iz njegovih pjesama. Njome se nastoji prikazati neraskidiva veza Olivera i mjesta iz kojega je potekao i kojemu se, do kraja života, s ljubavlju vraćao. Izložba ujedno predstavlja temelj za daljnje prikupljanje dokumentarne građe vezane za Olivera i buduću memorijalnu zbirku.

Na koncertu u srijedu navečer Oliverove pjesme zapjevat će njegovi dugogodišnji suradnici i prijatelji Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević, Dupini..., uz brojne gostujuće instrumentaliste i gudački orkestar.

image
Ante Cizmic/CROPIX
image
misa u Veloj Luci
Ante Cizmic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:48