PRVI KRUG PRI KRAJU

Do sada je glasalo 350 tisuća ljudi. Iskoristite posljednju priliku da pošaljete svoje favorite u finale Zlatnog Studija

Velika završnica i proglašenje pobjednika održat će se 28. siječnja uz glazbeno-scenski spektakl koji će se uživo prenositi na HTV-u

Peta dodjela Zlatnog Studija - Alen Nižetić, Ivana Kovač i Giuliano

 Srdjan Vrancic/CROPIX

Prvi krug glasanja za Zlatni Studio primiče se kraju. Još samo danas do ponoći možete dati glas svojim favoritima u šest kategorija koliko ih ove godine ima, jer je filmu, televiziji, radiju, glazbi i kazalištu pridodana kao novitet i kategorija Naj TikTok lice godine.

Svaki glas je presudan, jer samo putem našeg web strance za ovo, šesto po redu ugledno priznanje Studija, Jutarnjeg lista i Hanza Medije glasalo je dosad gotovo 350 tisuća ljudi! Tko će se probiti u finale najveće medijske nagrade u zemlji, Zlatnog Studija pokrenutog 2017. pod motom "Najbolji biraju najbolje" teško je i nagađati jer ne samo da je konkurencija u svih šest kategorija i njihovim potkategorijama izuzetno jaka, već i vrlo zanimljiva.

image

Zorica Kondža i Alen Đuras

Ante Cizmic/CROPIX

Primjerice u filmskoj potkategoriji, onoj za Najboljeg filmskog glumca su Roko Sikavica i Predrag Miki Manojlović koji su nominirani zbog svog ostvarenja u zajedničkom filmu - "Stricu". Isti je slučaj i s Goranom Markovićem i Jurajem Lerotićem koji su kolege u filmu "Sigurno mjesto", a sad konkurenti za nagradu Zlatni Studio. Slično je i kod njihovih kolegica, pa se tako za prolaz dalje u utrci za Najbolju filmsku glumicu bore Lee Delong i Nina Violić, obje zbog uloge u filmu "Baci se na pod".

image

Nina Violić

Matija Sculac

Zanimljiv rasplet bit će sigurno i u televizijskoj kategoriji, jer projekti od TV serija, do TV emisija, TV zabave i reality showova su izuzetno raznoliki i baš kao i u slučaju nominiranih za Najboljeg TV voditelja i TV novinara iznimno jaki i popularni. Već po samoj listi nominiranih osjeti se da je televizijska produkcija nakon vrlo ograničavajućih, a stoga i vrlo netelevizičnih epidemioloških mjera u kojima se morala raditi, napokon istinski živnula.

Glasajte za svoje favorite u kategorijama za nagradu Zlatni Studio i vodite ih do pobjede

Glazbenici su time dobili još više, jer napokon su mogli pred publiku u pravom smislu te riječi. Za koncert godine tako su nominirani gotovo u pravilu veliki arenaški spektakli, uz iznimku Damira Urbana & Simfonijskog orkestra u projektu "Sunčana strana Prisavlja".

image

Massimo

Lucija Ocko/CROPIX

Tako za titulu Najboljeg koncerta konkuriraju Petar Grašo, Parni Valjak, Doris Dragović i Massimo koji nas je prije nekoliko dana nenadano napustio, što je ogroman gubitak za hrvatsku glazbenu scenu. Pokušavati prognozirati kako bi se mogla rasplesti situacija u drugim kategorijama, praktički je nemoguće. Primjerice, imaju li više šanse Zorica Kondža, Doris Dragović i Jelena Rozga, sve renomirane i dokazane pjevačice, ili mlade snage - Lorena Bućan i Mia Dimšić koja nas je 2022. predstavljala na Eurosonogu?

image

Mia Dimšić

Matija Djanjesic/CROPIX

No uskoro ćemo doznati, jer nakon što se zbroje glasovi pristigli kuponima iz Studija i onih danih online, bit će poznato koje troje nominiranih u svakoj potkategoriji ulazi u finale. Rezultati glasanja publike bit će objavljeni u petak 6. siječnja u Studiju. To će označiti i početak drugog kruga, a velika završnica i proglašenje pobjednika održat će se u subotu 28. siječnja uz veliki glazbeno-scenski spektakl koji će se uživo prenositi na HTV-u.

image
Jutarnji list
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:46