LEGENDA SE OPORAVLJA

Dobre vijesti iz KBC-a Zagreb: Kićo Slabinac skinut s respiratora i izvan je životne opasnosti!

Pjevaču su ugrađene tri srčane premosnice i pred njim je zahtjevan oporavak
 Dragan Matić/Cropix

Nakon što je vijest o iznimno lošem zdravstvenom stanju pjevača i zabavljača Krunoslava Kiće Slabinca krajem prošlog tjedna šokirala javnost, iz KBC-a Zagreb stižu nešto bolje, nove informacije.

- Slabinac je skinut s respiratora i izvan je životne opasnosti. I dalje je u teškom stanju, no oporavlja se i ostat će u bolnici do daljnjega - potvrđeno je Jutarnjem iz KBC-a Zagreb.

image
Duje Klarić/Cropix

Kako doznajemo, 76-godišnji Slabinac više nije u besvjesnom, sediranom stanju, nije više na respiratoru, već komunicira s liječnicima koji ga nastoje rehabilitirati.

Kako je već ranije kardiokirurg sa zagrebačkog Rebra prof. dr. sc. Hrvoje Gašparović, koji je Slabinca i operirao, objasnio za Slobodnu Dalmaciju, pjevač je imao rutinsku operaciju srca, no tijekom oporavka problem se pojavio u pjevačevoj patološkoj pretilosti. Zbog nje rana nije zarastala kako treba, pa je upravo zato planirano, pod lijekovima, stavljen na respirator. To je bilo nužno kako bi mu se tijelo odmorilo, stijenka zacijelila i ubrzao oporavak.

Pjevaču, iza kojeg stoje brojni hitovi, između ostalih “Zbog jedne divne crne žene”, “Inati se Slavonijo” i “Seoska sam lola”, ugrađene su tri srčane premosnice i pred njim je zahtjevan oporavak, no dobra je vijest da mu zdravstveno stanje nije više kritično.

image
Arhiva

Krajem prošlog tjedna viješću su posebno bili potreseni Kićini dugogodišnji prijatelji, glazbenici Duško Lokin i Željko Krušlin Kruška, koji se nadaju da će Slabinac uskoro ponovno stati za mikrofon.

Savjete o promjeni životnog stila i navika Slabincu je davao i glazbeni menadžer Zoran Škugor koji je za Slobodnu Dalmaciju rekao kako se nada da će Kiću ovo “ipak opametiti”.

Podsjetimo, u nestabilnom zdravstvenom stanju Slabinac je bio i 2011. godine, kada je završio u jedinici intenzivne skrbi iste bolnice u kojoj je i danas.

image

Ivo Ravlić/Cropix

Tada je doživio blaži oblik ishemijskog moždanog udara, koji je najvjerojatnije izazvao ugrušak koji je začepio oštećenu arteriju koja mozak opskrbljuje krvlju, i onemogućio protok krvi kroz nju, a Slabinac se brzo oporavio.

Krunoslav Kićo Slabinac, rođeni Osječanin, koji je već u osnovnoj školi počeo svirati tamburicu i glumiti u dječjem kazalištu, lani je proslavio 50 godina solo karijere, u kojoj je pjevao sve, od rocka do bećarca, i tako zaradio titulu najvećeg showmana svoje generacije, koja mu se danas pripisuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 14:11