ŠAMPIONI NARODNE GLAZBE

Dok je Trg slavio Vatrene uz rock, Dugo Selo zapalili su Haris Džinović, Ana Bekuta i Duško Kuliš

- Ova noć ući će u povijest kao jedan od najljepših koncerata u mojoj karijeri, izjavila je vidno emotivna Ana Bekuta publici

Haris Džinović, Ana Bekuta i Duško Kuliš

 Press

Po mnogima tri najljepša glasa narodne glazbe - Haris Džinović iz Sarajeva, Ana Bekuta iz Beograda i Duško Kuliš iz Splita okupili su se na posebnom zajedničkom koncertu kako bi zajedno svojom pjesmom i veseljem proslavili fantastičan uspjeh Vatrenih. Dok se na trgu bana Jelačića slavilo uz rock glazbu, na drugom kraju grada priča je bila sasvim drugačija. Ovi pjevački velikani pokazali su svima zašto su oni šampioni narodne glazbe.

Sportska dvorana u Dugom Selu bila je doslovno premala da primi sve te obožavatelje kultne narodne glazbe. Tisuće ljudi strpljivo je stajalo za ulaz u redovima po čak 300 i više metara na oštroj zimi, ali ništa nije bilo teško jer je atmosfera dovedena do usijanja odmah čim je počeo koncert. A koncert je trajao skoro 6 sati jer je svaki od navedenih popularnih pjevača po dva sata nastupao bez prestanka. Bio je to show koji se dugo neće zaboraviti.

U ritmu njihovih pjesama, i staro i mlado, slavilo je, pjevalo i plesalo; barem tu noć kočnice su mogle popustiti. Poznato je sad već nadaleko da narodna muzika i nogomet uvijek idu zajedno, a ova publika to je i dokazala ljubavlju prema nogometu, ali i želji da se propisno zabave i proslave broncu naše reprezentacije.

-Večeras vam ostavljam svoje srce. Doslovno. Zauvijek ste ga osvojili. Ova noć ući će u povijest kao jedan od najljepših koncerata u mojoj karijeri, izjavila je vidno emotivna Ana Bekuta publici nakon što je završila svoj nastup, no potom nije uspjela sići s bine od grlenih ovacija kojima su je pozivali na bis.

- Kakva je ovo noć bila. Evo, pogledajte me, sav se tresem. Mislio sam da će mi srce eksplodirati od te euforije, rekao je skoro u jednom dahu Duško Kuliš nakon nastupa, a priznao je da i u životu nikad brže nije vozio po autocesti samo da stigne na vrijeme. Ovakav poziv se, kaže, ne propušta.

Zajedno s Harisom Džinovićem, svojim kolegom i prijateljem punih 30 godina nadmetao se, poput pravog gentlemena za pažnju kolegice Ane Bekute.

- Ma sve je to naša dobra interna zafrkancija. Veseli smo na bini sa svim tim ljudima koji uglas pjevaju s nama, a kako onda ne bismo bili veseli i mi sami kad se vratimo u garderobu. Ana je naša kraljica, divna žena i kolegica, a Duško je baš zločest jer joj je donio veći buket cvijeća od mene, istaknuo je uz smijeh sjajno raspoloženi Haris Džinović.

- Stari moj, kad imaš ovakvu publiku, ovako divne ljude oko sebe i večer prepunu emocija, ništa ti drugo ne treba. Pjevat ću dok ne umrem na bini, zaključio je legendarni Haris i javno se zahvalio organizatoru koncerta Mariju Cindoriju koji ih je sve okupio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:24