NEZABORAVAN

Đole bi danas navršio 68 godina: ‘Sretan ti nebeski rođendan, tamo negdje među zvijezdama...‘

U Novom Sadu fanovi večeras u 20 sati pripremaju okupljanje na Trgu slobode, gdje će svi skupa pjevati Đoletove nezaboravne hitove
Đorđe Balašević
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Đorđe Balašević na današnji bi dan proslavio 68. rođendan zbog čega su ga se mnogi obožavatelji i prijatelji danas s posebnom nježnošću i tugom sjetili.

"Sretan ti nebeski rođendan, tamo negdje među zvijezdama... A ti od gore gledaj sve, povlači te konce, igraj se... Nekad opet na nekom boljem mjestu u neko bolje vrijeme... Živim u nadi da ipak negdje srest ćemo se još...", napisali su između ostalog uz brojne objave pjesama s njegovih koncerata.

image
Ranko Suvar/Cropix

U kantautorovom rodnom Novom Sadu fanovi večeras u 20 sati pripremaju okupljanje na Trgu slobode, gdje će svi skupa pjevati Đoletove nezaboravne hitove.

Podsjetimo, njegov grad organizirao mu je i dirljiv ispraćaj na kojem se okupilo deset tisuća ljudi nakon što je preminuo od posljedica koronavirusa 19. veljače.

"Stari moj, neka ti je najdivniji Divan Dan na svetu, gde god da si", napisao je Ivan Zoranović, Balaševićev basist, uz njihovu zajedničku fotografiju s koncerta.

image

Paun Paunovic/Cropix

Obitelj, kao i posljednjih mjeseci, žaluje u tišini.

image
Balašević sa suprugom Oliverom
Tea Cimas/Cropix

Mnogi obožavatelji omiljenog Đoleta prisjetili su se riječi koje je rekao na svom posljednjem rođendanu, kako je prenijela njegova starija kćer Jovana:

"Mislio sam da ću se večeras moći iskrasti. Kakav divan dan! Svako lice koje vidim je jedno sjećanje. Možda sjećanje nije savršeno. Ponekad imam uspone i padove. Ali svi smo zajedno, a večeras ste moji. Prekršit ću običaj i reći ću što sam poželio dok sam gasio svijeću: Da vam život bude sretan kao što je moj bio. Da se jednog jutra probudite i kažete: NIŠTA VIŠE NE ŽELIM. 67 godina. Zar nisu prošle u trenu?".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:00