NA OPORAVKU

Domaća glumica vratila se na scenu nakon zdravstvenih problema: ‘Hitno sam operirana, bio je to šok za sve‘

‘Prije dvije godine sam imala izljev krvi u mozak, hitno sam operirana...‘, prepričavala je glumica

Ivana Roščić

 Biljana Blivajs/ Cropix/

Nakon dvije godine, glumica Ivana Roščić kazala je za In magazin, da se napokon osjeća svojom. "Prije dvije godine sam imala izljev krvi u mozak, prilikom prsnuća aneurizme za koju nisam ni znala da ju imam, hitno sam operirana, oporavak iziskuje svoje", rekla je glumica.

"Uvijek naglašavam da sam imala sreću u tome svemu, ali da je bio šok za mene, za moju cijelu obitelj i prijatelje, apsolutno", dodala je. Svjesna je da je važna prevencija i prepoznavanje simptoma na vrijeme jer je i to vrsta moždanog udara pa je, jer ni sama prije nije znala, odlučila o tome javno progovoriti.

image

Premijera predstave Deca u GK Gavella

Damir Krajac/Cropix

Nakon što je izašla iz bolnice, uslijedili su napadi panike koji su, kazala je, znali trajati po sat vremena. Onda se odlučila uhvatiti u koštac s njima i krenula na psihoterapiju. Naravno, sve je vrijeme imala podršku supruga i djece.

"Suprug je bio potpora - apsolutno - ali trebalo je djeci objasniti da mama nije dobro - on je krenuo s tim dok sam još bila u bolnici da mi je nešto s nogom da sam pala, međutim oni su bučni, imali su 4 i 6 godina, jednostavno, rekli smo da sam imala potres mozga i bili su brižni, nježni, držali za ruku, vodili", prepričavala je Roščić.

"Ne mogu reći da sam prije nešto blentavo išla kroz život, uvijek bi bila zahvalna na svakom poklonjenom trenutku sa svojom obitelji, ali uzdrmalo me u početku iz temelja. Mislim da svi moramo izvući zadnji atom snage, ali naglašavam ja sam imala pogonsko gorivo, moju djecu i supruga koji su moje zdravlje", dodala je.

image

Premijera predstave Deca u GK Gavella

Damir Krajac/Cropix

Sada se vratila na pozornicu i premijerno odigrala predstavu "Deca" u matičnom kazalištu "Gavella". Predstava je rađena prema djelu autorice Milene Marković, a izlazak pred publiku, rekla je glumica, nije bio lagan. "Uvijek je to neka vrsta stresa, barem za mene. I cijelo vrijeme si stavljam u glavu sasvim ti je dobro, dobro si, zdrava si", objasnila je Roščić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 03:59