'VRIDILO JE - OLIVER'

DONOSIMO DOSAD NEVIĐENE SNIMKE IZ ŽIVOTA OLIVERA DRAGOJEVIĆA Feđa Klarić: 'Kad san vidija slike koje mi je dala Vesna, uvuka mi se straj u kosti'

 
 Slobodna Dalmacija / Privatni album, Feđa Klarić

'Vridilo je – Oliver' naziv je projekta kojim će se poklonici Olivera Dragojevića kroz naredne mjesece fotografijom, likovnom izložbom i spektakularnim koncertom koji se intenzivno sprema 7. prosinca u Spaladium Areni, pokloniti voljenom i neprežaljenom pjevaču, piše Slobodna Dalmacija.

Sve počinje sutra, u petak, 13. rujna, kad će se u 11 sati u City Centeru One otvoriti izložba Oliverovih nikad objavljenih fotografija iz obiteljskog albuma, koje je izabrao, a neke i snimio, Feđa Klarić.

Predstavljanje fotografija koje Olivera, osim kao glazbenika, prikazuju i u ulozi supruga, oca, djeda te prijatelja upotpunit će mlada glazbena nada Matija Cvek, koji će izvoditi neke od najvećih hitova obožavanog Splićanina i Velolučanina, te Slaven Lagator, umjetnik i autor murala posvećenog Oliveru, kojeg je mladi umjetnik završio u City Centeru i koji ostaje trajna uspomena na Olivera.

"Ove sam zime Vesni predložija da napravimo tu izložbu, baš san tija da to bude nešto sasvim drugačije, intimnije, osobnije, i ona je pristala.

Kad mi je s punim povjerenjem u ruke dala cili njihov obiteljski album, sve familijarne fotografije, uvuka mi se straj u kosti.

Slobodna Dalmacija / Privatni album, Feđa Klarić

Jer to nisu fotografije Olivera kakvog javnost poznaje, to su intimne, privatne snimke, uvid u osobni život nekoga ko nije samo pjevač, ko je nacionalna kulturna baština.

Posjetitelji će tako dobiti rijetku privilegiju da na 42 fotografije dožive takvog Olivera. Među njima je i jedna fotografija Maje Prgomet, na kojoj Gibonni ljubi Olivera, ljubi ga ka šta se mater ljubi, a Oliver to i je, mater Dalmacije."

Na otvorenju izložbe i najavi projekta prisustvovat će Oliverova obitelj, prijatelji, bliski suradnici i kolege, koji će se prisjetiti uspomena s Oliverom.

Slobodna Dalmacija / Privatni album, Feđa Klarić

Za Oliverov rođendan, 7. 12., u pripremi je jedinstven susret njegovih kolega, prijatelja i ljubitelja njegova glazbenog izričaja.

Koncert će obuhvatiti bogato Oliverovo stvaralaštvo, a najavljeni izvođači su Zlatan Stipišić Gibonni, Petar Grašo, Stjepan Hauser, Tedi Spalato, Zagrebačka filharmonija i mnogi drugi.

Početak prodaje karata za najavljeni koncert također kreće 13. rujna, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 05:52