NOVI IZAZOV

Doris Pinčić ove ćemo jeseni na HRT-u gledati u novoj ulozi, otkrivamo o čemu je riječ

Doris Pinčić Guberović vidjet ćemo već u prvoj epizodi serijala

Slavko Sobin i Doris Pinčić Guberović

 Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix

- Hodanje uzbrdo je poput života, ideš gore i katkad je teško, htio bi odustati, ali kada dođeš na vrh, shvatiš da je upravo to cijeli život u malom. Što manje signala, što manje stvari, što više prirode to više srca i vraćanja sebi - kaže Doris Pinčić Guberović koju ćemo ove jeseni na HRT-u gledati u još jednoj, novoj ulozi. Naime, od 4. listopada na HTV1 kreće emitiranje dokumentarne emisije ‘Planine‘, serije u kojoj će nas poznati voditelji i ljubitelji planina voditi na hrvatske planine i upoznavati nas s mnogima novim krajevima i ljudima koji tamo žive. Serija je to, kažu na HRT-u, i o duhovnom putovanju, otkrivanju sebe i biti života.

image

‘Planine‘ - Doris Pinčić Guberović i ekipa

HRT

- Svi koji smo se ikad uspinjali na planine, osjećamo ushit dolaska na vrh s kojeg se otvara pogled na sve strane. Tamo sve vidimo bolje - prirodu, život, ali i sebe. Sve ono što je u nizini zamućeno svakodnevnim problemima, na visinama je bistrije - objašnjavaju autorice serijala Maja Tokić i Nataša Kraljević Kolbas.

image

Dokumentarna emisija ‘Planine‘

HRT

U svakoj od šest epizoda serije pratimo drugog voditelja – domaćina planinara, koji nam otkriva zašto voli planine i što mu je hodanje po vrhuncima donijelo. Sa sobom vodi ili susreće ljude kojima je planina ostavila neizbrisiv trag i zauvijek ih promijenila. Uz Doris Pinčić Guberović voditelji serijala su i pjevač i radijski voditelj Dražen Turina Šajeta koji hoda Učkom i planinskim hrptom koji se proteže sve do Plomina, književnik Ivica Prtenjača koji će nas povesti na vrhove Cresa i Lošinja, književnica Tanja Mravak s kojom ćemo na Mosor, dok ćemo novinara i književnika Milana Majerovića Stilinovića pratiti kroz zimsku idilu Gorskog kotara. Na Dinaru, najvišu hrvatsku planinu, vodi nas pak naš najpoznatiji planinar, alpinist i putopisac Stipe Božić.

Doris Pinčić Guberović vidjet ćemo već u prvoj epizodi serijala kada će nas povesti najpoznatijom stazom na Velebitu, Premužićevom stazom dugom 57 kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:49