INTERVJU

DORIS PINČIĆ ROGOZNICA ZA JUTARNJI O VELIKOM TRANSFERU NA HRT 'Otišla sam iako mi je stvarno tamo bilo dobro. Bilo je tu puno neprospavanih noći...'

Doris Pinčić Rogoznica
 Neja Markicevic / CROPIX

Nakon šest godina uspješne suradnje, Doris Pinčić Rogoznica odlučila je napustiti RTL i prijeći u HRT-ove redove. Prvi je to veliki televizijski transfer ove godine, koji je bez sumnje mnoge iznenadio jer je voditeljica i glumica postala zaštitno lice RTL-ova showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!”.

Od 1. veljače Pinčić Rogoznica i službeno će postati novo HRT-ovo voditeljsko pojačanje te je za sada dogovorila da će se pridružiti voditeljskoj ekipi “Dobro jutro, Hrvatska”, a povjeren joj je odmah i prvi veliki projekt - vođenje ovogodišnje “Dore”.

To bi trebao biti tek jedan u nizu spektakala koje će raditi, ako je suditi po HRT-ovom službenom priopćenju.

- Odlučila sam izaći iz svoje zone komfora, to je jedini razlog zašto sam odlučila otići s RTL-a. Mislim da je HRT veliki sustav koji nudi jako puno prilika, a moram priznati da mi se svidjelo kako razmišlja glavni urednik HRT-a Bruno Kovačević o razvoju javnog servisa.

Ja sam u godinama kada imam vremena dati si priliku i vidjeti što sve mogu, jer mene televizija kao medij silno zanima. No, nije to bila odluka koju sam donijela olako, bilo je tu puno neprospavanih noći, kao i uvijek kada donosim neke odluke u životu. Pokušavam uvijek sve sagledati sa svih strana, tu sam strašno studiozna, tako je bilo i sada, ali na kraju imam osjećaj da sam odlučila intuitivno, početkom ove godine - objašnjava Pinčić Rogoznica. Ističe, pozadinske priče s RTL-om nije bilo, baš suprotno, jer tih šest godina za nju su bile jako lijep period.

- Obično ne odlazite s mjesta na kojem vam je lijepo, osim roditeljskog doma. No, ja sam otišla iako mi je stvarno tamo bilo dobro. U tih šest godina moj Donat je prohodao, narastao, rodila se Gita i prohodala, a oni su za mene imali jako puno razumijevanja. No, ne držim da je strašna stvar ako odlučiš u životu probati nešto novo, a na RTL-u, uz koji sam prošla vrlo lijep profesionalni put, su i dalje moji prijatelji, neki od njih poput obitelji, i nastavit ćemo naše druženje - ističe voditeljica.

Inače, presretna je zbog angažmana u “Dobro jutro, Hrvatska”, jer to je emisija uz koju je odrasla.

- Još sam na fakultetu govorila svojoj cimerici kako bih voljela raditi tu emisiju. Ne dolazim u nju pod premisom svoje važnosti, već svjesna da od te ekipe imam puno, puno toga za naučiti i sretna sam zbog te prilike kojoj ću pristupiti kao i uvijek - kao štreberica - zaključila je na kraju Doris Pinčić Rogoznica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:49