POSAO U HRVATSKOJ

Doznajemo tko je zaposlio Vlatku Pokos: ‘Ima sve kvalitete! Elokventna je, ‘oboružana‘... Gdje radi? U ‘maloj uvali‘‘

Radno mjesto joj je aula hotela, gdje ima svoj prostor koji ipak nije office, nego ‘mala uvala‘ u kojoj osluškuje prohtjeve gostiju

Vlatka Pokos (arhivska fotografija)

 Goran Telak/CROPIX

Vlatka Pokos svom životopisu dodala je novu crticu - naime, bivša pjevačica i TV voditeljica ima pravi građanski posao s radnim vremenom i čak dva slobodna dana u tjednu - i to u splitskom hotelu Ambasador, piše Slobodna Dalmacija.

Visokokategornik se nalazi na početku Zapadne obale, na mjestu nekadašnjeg Doma JNA, a riječ je o luksuznom zdanju uređenom u retro duhu. Odnedavno je ponuda hotela bogatija i za tzv. concierge uslugu - a upravo u tom svojstvu je sezonski, na puno radno vrijeme, angažirana Pokos.

Kako Slobodna Dalmacija doznaje od uprave hotela, nju su angažirali jer ima sve kvalitete potrebne za rečeni posao savjetovanja klijenata u vezi s njihovim željama tijekom boravka u Splitu i Ambasadoru - elokventna je i "oboružana" aktivnim znanjem nekoliko svjetskih jezika, krasi je komunikativnost i ima visok stupanj motivacije, a ni ugodna vanjština svakako nije na odmet. Vlatkino radno mjesto u smislu mikrolokacije jest aula hotela gdje ima svoj prostor koji ipak nije office, nego ležernija varijanta, "mala uvala" u kojoj osluškuje prohtjeve gostiju. Najčešće je riječ o organizaciji evenata, nekih intimnijih proslava i sličnih pothvata tijekom boravka, kažu sugovornici iz hotela Ambasador.

Nažalost, Pokos, kad je izvan radnog mjesta, nije ni približno toliko servilna pa čak ni ljubazna - na poziv Slobodne Dalmacije javila se odmah i grubo "odrezala" kako "ne daje nikakve komentare", iako su je odmah pitali za novo (i vrlo fino) hotelsko radno mjesto, a ne za, primjerice, njezin nedavni ispad usmjeren na male brodare u Dalmaciji. Netko komunikacijski vještiji iskoristio bi priliku i nahvalio hotel i svog poslodavca, ali Pokos očigledno energiju štedi za Facebook, gdje se obrušava na društvene anomalije (po osobnoj procjeni), ne štedeći ni bivše prijatelje (poput pjevača Mladena Grdovića, kojega je povrijedila jednim nedavnim postom).

Od hotelskog osoblja saznaje se kako Vlatka ne stanuje u hotelu, nego kod prijateljice u Splitu, kao i da su zasad zadovoljni njezinim radom. Podsjetimo, ona je i u Kanadi, gdje je ranije boravila, bila angažirana u uslužnom sektoru prodaje luksuzne odjeće, obuće i asesoara.

Pokos je prije nekoliko desetljeća bila jedna od najizloženijih osoba u javnosti zbog svog turbulentnog braka s poduzetnikom Josipom Radeljakom Dikanom, a njezin roman "Život u raju", objavljen netom nakon burnog razvoda, dodatno je (post festum) skandalizirao javnost. Sam roman, međutim, kao književni uradak dobio je čak solidne recenzije.

Vlatka se u Hrvatsku nedavno vratila zbog obiteljskih prilika, ali i nastupa u showu "Ples sa zvijezdama" u kojemu se, nažalost, nije proslavila - publika ju je izbacila prije svih.

A njezin novi posao u zrelijim godinama sad definitivno pokazuje kako nikad nije kasno za još jedan početak. Izbor hotela i grada nisu mogli biti bolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 11:55