POZNATI TV NOVINAR

Drago Ćosić nakon četiri godine ‘komentirao‘ utakmicu Vatrenih: Pogledajte kako se snašao

Drago Ćosić u rujnu 2018. dobio je otkaz na HRT-u nakon velike afere s preprodajom ulaznica sa prošlog SP-a

Tatjana Jurić i Drago Ćosić

 Bravo! Radio/Facebook

Četiri godine nakon otkaza na HRT-u zbog optužbi za preprodaju ulaznica, u medije se vratio legendarni TV komentator Drago Ćosić.

Naime, ovaj poznati TV novinar ponovno je počeo sa svojevrsnim prenošenjem nogometnih utakmica, ali ovog puta na novom mediju. Bravo! radio, bivši Narodni radio, angažirao je Dragu Ćosića, gdje će komentirati utakmice Vatrenih, a svoj debi je imao danas kada se javio u eter zajedno s Tatjanom Jurić.

Ćosić je nakon odlaska s HRT-a radio u Hrvatskom rukometnom savezu, a posljednji TV prijenos na Prisavlju bilo mu je finale koje su Vatreni igrali na SP-u u Rusiji.

Podsjetimo, veliku aferu na HRT-u otkrio je Jutarnji u rujnu 2018. godine. Tada su se pojavile informacije da je ovaj poznati televizijski voditelj, koji je iz Rusije za HRT izvještavao sa Svjetskog nogometnog prvenstva, navodno, sudjelovao u prodaji ulaznica za nogometne utakmice na crnom tržištu.

Cijela priča krenula je nakon što je Fifa od EBU-a tražila objašnjenje zbog čega se dio skupih ulaznica koje je ustupila EBU-u, a on potom jednoj svojoj članici putem ruskog interneta prodaje na crnom tržištu po cijeni od 18.500 eura. Istraga je dovela do HRT-a, točnije do Ćosića i međunarodnog koordinatora Saše Dedića.

Zbog svega je otkaz na mjesto realizatora sportskog programa na vlastiti zahtjev dao i Grgo Juroš nakon što se utvrdilo da mu je Ćosić dao dvije ulaznice, o čemu Juroš nije obavijestio HRT.

Ćosić se tijekom istrage pravdao da on ulaznice nije prodavao, a o tome da ih je uime HRT-a tražio, rekao je da je to dugogodišnja praksa. U rujnu 2018. Ćosić je dobio otkaz na HRT-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:15